Πέθανε η Νατάσα Χατζιδάκι σε ηλικία 71 ετών

Πέθανε η ποιήτρια Νατάσα Χατζιδάκι σε ηλικία 71 ετών. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στον τόπο καταγωγής της, στο Ρέθυμνο.

Από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της γενιάς του '70, η Νατάσα Χατζιδάκι σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και αγγλική λογοτεχνία στο Λονδίνο. Συνεργάστηκε στη σύνταξη των λογοτεχνικών περιοδικών «Πρόσωπα», «Σήμα» και «Ρεύματα». Επίσης συνεργάστηκε ως παραγωγός εκπομπών λόγου στην Ελληνική Ραδιοφωνία (Τρίτο και Πρώτο Πρόγραμμα) και στην ΕΤ1. Έχει παρουσιάσει «οπτικά ποιήματά» της σε ομαδικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ ποίησης σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και Ισπανία. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα γαλλικά. Εκτός από τις ποιητικές της συλλογές «Στις εξόδους των πόλεων» (1971), «Ακρυλικά» (1976), «Δυσαρέσκεια» (1984), «Άλλοι» (1990), «Βαθυέρυθρο» (2005), «Άδηλος αναπνοή» (2008), έγραψε τις νουβέλες «Συνάντησέ την, το βράδυ» (1979), «Ιβίσκοι, νάρκισσοι» 1985, «Ξένοι στην πόλη» (1993).

Η Εταιρεία Συγγραφέων, της οποίας η Νατάσα Χατζιδάκι υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη, εκφράζει σε ανακοίνωσή της βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα