Όσκαρ διεκδικεί ντοκιμαντέρ Ελληνίδας φοιτήτριας με θέμα το προσφυγικό

Ολοταχώς για Oσκαρ πάει το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα το Προσφυγικό της Ελληνίδας φοιτήτριας δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας Δάφνης Ματζιαράκη!

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε τα δέκα ντοκιμαντέρ που διεκδικούν μια θέση στην τελική πεντάδα των υποψηφιοτήτων για τα Οσκαρ και ανάμεσά τους είναι το «4.1 Miles», το οποίο αφηγείται μία ημέρα από τη ζωή του Μυτιληνιού κυβερνήτη σκάφους του Λιμενικού, ανθυποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου, εν μέσω της προσφυγικής κρίσης! Το ντοκιμαντέρ της νεαρής έχει ήδη κατακτήσει το φοιτητικό Οσκαρ και παραγωγός είναι το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ.

Το «4.1 Miles» γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Λέσβο, και συγκεκριμένα πάνω στο σκάφος με καπετάνιο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. «Πέρασα τρεις εβδομάδες στο σκάφος του Λιμενικού στη Λέσβο. Ο κυβερνήτης με έκανε να δω τη ζωή αλλιώς λόγω του κουράγιου, της δύναμης, του ήθους, της αφοσίωσης και της καλοσύνης του. Το αποτέλεσμα είναι το ντοκιμαντέρ μου, στο οποίο ο Κυριάκος είναι ο κεντρικός ήρωας» είχε γράψει η Δάφνη Ματζιαράκη στο facebook.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα