Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τιμά την απελευθέρωση της Αθήνας

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του, συμμετέχει στο πρόγραμμα εκδηλώσεων με αφορμή την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή: «Η Αθήνα Ελεύθερη, 12 Οκτωβρίου 1944», που συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Περιφέρεια Αττικής-Κεντρικός Τομέας, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, την ΕΡΤ και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, έχοντας υπάρξει σταθερό ορόσημο στο αθηναϊκό γίγνεσθαι και με ιστορική πορεία παράλληλη με εκείνη του σύγχρονου ελληνικού κράτους, τιμά τη σημαντική επέτειο, με μία σειρά δράσεων. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, το Μουσείο διοργανώνει για πρώτη φορά Έκθεση με φωτογραφίες από το πλούσιο Φωτογραφικό Αρχείο του με θέμα το έργο της απόκρυψης και προστασίας των αρχαιοτήτων των Συλλογών του στις παραμονές της Κατοχής (1940-1941).

Ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

Από την κατάχωση των μνημείων στην ανάδυση της μνήμης

Φωτογραφική έκθεση στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

11:00 - 13:00. Τριαντάλεπτη ξενάγηση για τρεις ομάδες των 40 ατόμων στη νέα φωτογραφική έκθεση αρχειακού υλικού, σχετικά με την προστασία των αρχαιοτήτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από το φως στο σκοτάδι, από το σκοτάδι στο φως…

Η απόκρυψη των αρχαιοτήτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

11:00 - 12:00. Ξενάγηση από τους αρχαιολόγους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε δύο ομάδες των 40 ατόμων στους χώρους της απόκρυψης των αρχαιοτήτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις ξεναγήσεις θα δηλώσουν

προσερχόμενοι το ονοματεπώνυμό τους στην είσοδο του Μουσείου, Πατησίων 44.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες

Τηλ.: 213214 4891

Fax: 210 8213573

e-mail: eam@culture.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα