Mysticon: Το 2ο Φεστιβάλ Μυστηρίου στη Θεσσαλονίκη! Μην το χάσετε!

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, το φεστιβάλ μυστηρίου Mysticon επιστρέφει… στο τετράγωνο! Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, η HELEXPO-ΔΕΘ και εταιρίες εναλλακτικής διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν για δεύτερη φορά, το Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης Mysticon².

Από την Τρίτη και…13 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, το περίπτερο 8 της ΔΕΘ φοράει μυστηριώδες πέπλο και περιμένει τους επισκέπτες σε ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ αναδεικνύοντας μια άλλη πτυχή της πόλης με Escape Games και διαδραστικά παιχνίδια απόδρασης , κυνήγι θησαυρού, ξεναγήσεις μυστηρίου, πολιτικές δολοφονίες, επιτραπέζια παιχνίδια αστυνομικού περιεχομένου, έκθεση κόμικς και πολλά άλλα. Ένα Φεστιβάλ για τους λάτρεις των εναλλακτικών και βιωματικών παιχνιδιών.

Η Θεσσαλονίκη ήταν ανέκαθεν μια πόλη μυστηρίου, με πολλές σκοτεινές πτυχές και γοητευτικά μυστικά. Τα τελευταία χρόνια όμως, φαίνεται πως κάποιοι έχουν… βαλθεί να τα αποκαλύψουν! Ομάδες που περιφέρονται σχεδόν συνωμοτικά σε περιπετειώδεις διαδρομές, μιλώντας για πολιτικές δολοφονίες του παρελθόντος και αναζητώντας ίχνη σπουδαίων αρχιτεκτόνων στα κοιμητήρια της πόλης!

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ διασκεδαστικό για όσους το δοκιμάζουν. Πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος ξεναγήσεων που συστήνουν εκ νέου τους Θεσσαλονικείς με την πόλη τους και έλκουν τους ξένους για να την γνωρίσουν.
"Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις αυτήν την πόλη και το πολυπολιτισμικό της παρελθόν με ένα εντελώς διαφορετικό και βιωματικό τρόπο" είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ξεναγός Τάσος Παπαδόπουλος.

Οι ξεναγήσεις από τις ομάδες των Walking Tours και Dot to Dot είναι μόνο ένα μέρος όσων θα ζήσει όποιος συμμετάσχει σε λίγες μέρες στο 2ο φεστιβάλ Μυστηρίου Mysticon που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

Από τις 13 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, το περίπτερο 8 θα είναι γεμάτο από παιχνίδια απόδρασης και στρατηγικής ικανά να ανεβάσουν αισθητά την αδρεναλίνη και να… δοκιμάσουν την ευφυΐα των παικτών.

Ραντεβού στο περίπτερο 8 λοιπόν!


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα