Δείτε τις βάσεις 2012. Εγγραφές 11 έως 28 Σεπτεμβρίου

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 6438 άτομα
Δείτε τις βάσεις 2012. Εγγραφές 11 έως 28 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2012 σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου. Γενικά συμπεράσματα και τάσεις;  Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος οι υποψήφιοι επέλεξαν τις σχολές με βασικό κριτήριο να μπορούν να σπουδάσουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους και σχολές που θεωρούν ότι τους εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση.
Άνοδος παρατηρείται στις βάσεις εισαγωγής κυρίως στα ΑΕΙ του πρώτου, τρίτου και πέμπτου επιστημονικού πεδίου, πλην των παιδαγωγικών σχολών.
Στο δεύτερο πεδίο παρατηρήθηκε άνοδος στην Φυσική και πτώση στην Χημεία. Άνοδος παρατηρείται ακόμα στα τμήματα πληροφορικής, καθώς και στις αστυνομικές σχολές.

Το ποσοστό επιτυχίας φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μεγαλύτερο σε σχέση με πέρσι, καθώς ανήλθε σε 69% από 62% το 2011.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικά ήταν 116.173 άτομα και οι επιτυχόντες είναι 80.615 εκ των οποίων 15.000 ειδικών περιπτώσεων. Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 45.559 και στα ΤΕΙ σε 32.689.

Άνοδος των βαθμολογιών παρατηρείται στις σχολές της Νομικής, της Φιλολογίας, στα τμήματα Φυσικής, Πληροφορικής και στις στρατιωτικές σχολές καθώς και σε ιατρικές σχολές.

Άνοδος καταγράφεται επίσης στις ιατρικές σχολές και τα παραϊατρικά τμήματα ΤΕΙ, ενώ αυξομειώσεις παρατηρούνται στις πολυτεχνικές σχολές (άνοδος σε τμηματα του ΕΜΠ, μικρή πτώση σε άλλα τμήματα, αρχιτεκτονική και πολιτικούς μηχανικούς). Τέλος, άνοδος σημειώνεται στα οικονομικά τμήματα και τα τουριστικά τμήματα ΤΕΙ.


Πτώση στα αρχιτεκτονικά τμήματα και μικρή άνοδος σε ορισμένα βασικά τμήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπως ναυπηγών ΕΜΠ (+40 μόρια), Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας (+65 μόρια) και αντίθετα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (-299), Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης (-19 μόρια), Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (-44 μόρια).

Σε κάθε περίπτωση, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διατηρούν σταθερά υψηλά επίπεδα βάσεων.

Ανοδική τάση, παρατηρείται στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο σχεδόν σε όλα τα τμήματα του ειδικότερα στα Οικονομικά, τμήματα διοίκησης, λογιστικής, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σχετική άνοδος υπάρχει επίσης και στα τουριστικά τμήματα των ΤΕΙ ενώ αυξητικές είναι οι τάσεις και στις σχολές που σχετίζονται με τις καλλιέργειες και τη γεωργία (γεωπονικές, φυτικής παραγωγής κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για άλλη μια χρονιά, δεκάδες τμήματα των γενικών και ειδικών κατηγοριών ανοίγουν τις πύλες τους με λιγότερο από 10.000 μόρια.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του χαμηλότερου τμήματος Κλωστοϋφαντουργίας ΤΕΙ Πειραιά (ειδικές κατηγορίες Μουσουλμάνων) με 1584 μόρια, δηλαδή με βαθμό 1.

Εγγραφές από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Πίνακες ΕΠΑΛ Ημερήσιο.pdfΠίνακες ΕΠΑΛ Ημερήσιο.pdf

Πίνακες ΕΠΑΛ Εσπερινό.pdfΠίνακες ΕΠΑΛ Εσπερινό.pdf

Πίνακες Ημερήσια 90 τοις εκατό.pdfΠίνακες Ημερήσια 90 τοις εκατό.pdf

Πίνακες 10 τοις εκατό.pdfΠίνακες 10 τοις εκατό.pdf

Πίνακες Εσπερινά 90 τοις εκατό.pdfΠίνακες Εσπερινά 90 τοις εκατό.pdf

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα