Τριχόπτωση: Τι να τρώτε αν θέλετε πυκνά μαλλιά

Τριχόπτωση: Τι να τρώτε αν θέλετε πυκνά μαλλιά

Ο Dr Eric Berg με ανάρτησή του στο κανάλι του στο YouTube εστιάζει στο πρόβλημα της τριχόπτωσης που ταλαιπωρεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Μάλιστα, αποκαλύπτει «μυστικά» διατροφής που βοηθούν στην τριχόπτωση, ενώ προτείνει τους καλύτερους φυσικούς τρόπους για να αποκτήσει κάποιος μακριά και πυκνά μαλλιά.

«Είτε έχετε τριχόπτωση, αραίωση μαλλιών είτε αλωπεκία αυτές οι συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν», λέει χαρακτηριστικά ο Dr Eric Berg.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα μαλλιά είναι πρωτεΐνη και η πρωτεΐνη αποτελείται από αμινοξέα. Η λυσίνη είναι ένα συγκεκριμένο αμινοξύ που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των μαλλιών. Η λυσίνη βοηθά επίσης να γίνουν τα μαλλιά πιο δυνατά και πιο ελαστικά».

Οι καλύτερες τροφές για την υγεία των μαλλιών

Οι καλύτερες τροφές για την ανάπτυξη των μαλλιών, όπως τονίζει ο Dr Eric Berg είναι εκείνες με υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη, όπως το κόκκινο κρέας και τα αυγά. «Η κατανάλωση έξι έως οκτώ ουγγιών πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας δύο φορές την ημέρα θα σας δώσει την πρωτεΐνη που χρειάζεστε», σημειώνει ο Dr Eric Berg.

Πολλοί άνθρωποι που παρουσιάζουν τριχόπτωση έχουν χαμηλό σίδηρο, διευκρινίζει ο ειδικός. Το κόκκινο κρέας και τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και η λυσίνη συμβάλλει στην αύξηση της απορρόφησης του σιδήρου.

«Όταν βιώνετε στρες, οι ανάγκες του σώματός σας σε λυσίνη αυξάνονται. Εάν το άγχος σας προκαλεί απώλεια μαλλιών, ίσως θέλετε να προσπαθήσετε να αυξήσετε την κατανάλωση πρωτεΐνης. Για την αναγέννηση των μαλλιών, είναι επίσης σημαντικό να μειώσετε την κορτιζόλη σας μειώνοντας το άγχος σας», υπογραμμίζει ο γιατρός.

Τι προκαλεί την ανεπάρκεια λυσίνης

«Η φλεγμονή ή ένα πρόβλημα δυσαπορρόφησης στο έντερο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεπάρκεια λυσίνης. Η κατανάλωση δημητριακών ή ελαίων σπόρων μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή. Εάν έχετε φλεγμονή του εντέρου, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε τη δίαιτα των σαρκοφάγων.

Είναι επίσης σημαντικό να υποστηρίζετε το μικροβίωμα του εντέρου σας επειδή τα μικρόβια του εντέρου σας παράγουν αμινοξέα. Μια διαταραχή της χλωρίδας του εντέρου σας μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στα μικρόβια στο τριχωτό της κεφαλής.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως πιτυρίδα και δερματικές διαταραχές. Ένα προβιοτικό συμπλήρωμα ή προβιοτικά τρόφιμα μπορεί να βοηθήσουν στην προώθηση υγιών, πυκνών μαλλιών.

Μια ισχυρή μορφή τεστοστερόνης που ονομάζεται DHT είναι γνωστό ότι προκαλεί αραίωση ή απώλεια μαλλιών. Ο ψευδάργυρος είναι ένας φανταστικός φυσικός αναστολέας της DHT και βρίσκεται στο κόκκινο κρέας. Η λυσίνη βοηθά επίσης στην αναστολή της DHT.

Η λυσίνη είναι σημαντική για την υποστήριξη ενός υγιούς σώματος και έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία που μπορούν έμμεσα να βοηθήσουν στην τριχόπτωση και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των μαλλιών», καταλήγει ο Dr Eric Berg.

Εξαιρετικές φυσικές θεραπείες για την τριχόπτωση, σύμφωνα με τον Dr Eric Berg είναι:

- Το λάδι κολοκυθόσπορου
- Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού
- H ρίζα τσουκνίδας
- Η διατροφική μαγιά

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα