Αυτές οι τροφές ενισχύουν τη λάμψη και τη νεανικότητα της επιδερμίδας

Αυτές οι τροφές ενισχύουν τη λάμψη και τη νεανικότητα της επιδερμίδας

Το όμορφο δέρμα ξεκινά από μέσα. Έτσι, ενώ ένα αντηλιακό και ένας ορός ρετινόλης βοηθούν αντίστοιχα στην προστασία του δέρματος από τις επιβλαβείς ακτίνες UV και αυξάνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος για πιο λείο, πιο νεανικό δέρμα, αυτό που τρως έχει επίσης μεγάλη σημασία.

Ορισμένες τροφές περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά συστατικά που μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου - και το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για το ελαστικό, λείο, λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι μια πλούσια σε αντιοξειδωτικά τροφή που περιέχει μεγάλα ποσοστά βιταμίνης C και βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που είναι υπεύθυνες για την πρόκληση βλάβης στο δέρμα. Ενισχύει συγχρόνως την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, μαζί με την ανθοκυανίνη που μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να προστατεύσει το δέρμα από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή βοηθούν εξαιρετικά στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνες Α και C και ψευδάργυρο που δρουν συνεργικά προς όφελος της καλής υγείας του δέρματος. Περιέχει επίσης λουτεΐνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες που συμβάλλει στη γηρασμένη όψη του δέρματος.

Σαρδέλες

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά δεν είναι τα μόνα απαραίτητα συστατικά για ένα υγιές και νεανικό δέρμα. Το δέρμα χρειάζεται επίσης τα καλά λιπαρά. Οι σαρδέλες περιέχουν διμεθυλαμινοαιθανόλη (γνωστή ως DMAE) που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, καθώς και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ασβέστιο, τα οποία υποστηρίζουν μια λαμπερή επιδερμίδα.

πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα