Βλεφαρίδες: Ενυδάτωση τώρα με αυτά τα τέσσερα φυσικά έλαια

Βλεφαρίδες: Ενυδάτωση τώρα με αυτά τα τέσσερα φυσικά έλαια

Ανάγκη από θρέψη και ενυδάτωση δεν έχει μόνο η επιδερμίδα του προσώπου μας αλλά και οι βλεφαρίδες μας. Αν ψάχνεις έναν εντελώς φυσικό τρόπο να φροντίσεις και να θρέψεις τις βλεφαρίδες σου δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

Αν και δεν υπάρχουν σε όλα επιστημονικές αποδείξεις ή μελέτες, η χρήση τους στη beauty ρουτίνα των γυναικών εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Ελαιόλαδο: Είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο βοηθά, μεταξύ όλων των άλλων στη beauty ρουτίνα μας- η JLo ορκίζεται σ’ αυτό – και στην υγιή ανάπτυξη των βλεφαρίδων. Πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα, το ελαιόλαδο βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης και στην υγιή ανάπτυξή τους.

Καστορέλαιο: Αν και δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι το καστορέλαιο προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών και βλεφαρίδων, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορούν να προστατεύσουν τις βλεφαρίδες, κρατώντας μακριά τις ελεύθερες ρίζες.

Έλαιο βιταμίνης Ε: Ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο καστορέλαιο, η βιταμίνη Ε στην καθαρή μορφή της μπορεί να προσφέρει τα ίδια οφέλη ενυδάτωσης και μείωσης των φθορών.

Λάδι καρύδας: Εκτός από την επιδερμίδα- χρησιμοποιείται ως θεραπεία για το ξηρό δέρμα- το λάδι καρύδας, ενυδατώνει τις βλεφαρίδες, διατηρώντας τις υγιείς, αποτρέποντας, παράλληλα, το σπάσιμο.

Πώς τα χρησιμοποιείς;

Σε περίπτωση που θέλεις να δοκιμάσεις συστηματικά τα παραπάνω έλαια στις βλεφαρίδες σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προμηθευτείς μερικά καθαρά tubes και βουρτσάκια μάσκαρα και αφού τα γεμίσεις με το έλαιο που θέλεις, άπλωσε απαλά πάνω στις βλεφαρίδες σου, όπως θα έκανες με τη μάσκαρα.

πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα