Συστατικά με απίστευτα ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά

Συστατικά με απίστευτα ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά

Εάν αντιμετωπίζετε αρκετά ταλαιπωρημένα και φθαρμένα μαλλιά, ένας τρόπος εκτός από την εντατική περιποίησή τους με τα κατάλληλα προϊόντα, είναι να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας τροφές που ενισχύουν την υγιή ανάπτυξή τους ή να φτιάξετε σπιτικές μάσκες με φυσικά υλικά που αποδεικνύονται άκρως ευεργετικά για τα μαλλιά σας.

Βρώμη
 
Εάν το πρωινό συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας για την καθημερινότητά σας και η βρώμη δεν λείπει ποτέ από αυτό, τότε έχετε ακόμη έναν λόγο για να την προτιμάτε. Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο συστατικό για τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, αναφέρει το thelist.com. Πιο συγκεκριμένα, η βρώμη μπορεί να διεισδύσει στον άξονα της τρίχας και να τραβήξει την υγρασία, ενώ τα αμινοξέα που περιέχει συνδέονται επίσης με τα κατεστραμμένα μέρη των μαλλιών. Έτσι τα μαλλιά σας θα φαίνονται και θα αισθάνονται πιο λεία.

Μαγιονέζα
Σύμφωνα με το Byrdie, η εφαρμογή μαγιονέζας στα άκρα των μαλλιών σας ως θεραπεία πριν από το λούσιμο με σαμπουάν μπορεί να σας βοηθήσει να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας και να τα προστατεύσετε από διάφορες φθορές.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο, τα οποία είναι γεμάτα με φυσικά λίπη, συνιστώνται να χρησιμοποιούνται ως ενυδατική μάσκα για ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά, αναφέρει το Healthline. Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης αμινοξέα και πρωτεΐνες, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δομή των ωοθυλακίων.

Μέλι
Το μέλι είναι ένα άλλο φυσικό ενυδατικό συστατικό που μπορεί να αναμιχθεί με μπανάνες, οι οποίες είναι πλούσιες σε φυσικά λίπη, για να δημιουργηθεί μια μαλακτική μάσκα μαλλιών, που θα αφήσει τα μαλλιά σας λεία και μεταξένια.

Κανέλα
Η κανέλα είναι γνωστό ότι διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και προάγει την ανάπτυξη και τη δύναμη των μαλλιών. Επιπλέον, είναι ένα ισχυρό αντιμικροβιακό, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί, επίσης, να αποτρέψει τη συσσώρευση στο τριχωτό της κεφαλής από κοινά προβλήματα που προκαλούν τριχόπτωση όπως πιτυρίδα και μυκητιασικές λοιμώξεις. Ανακατέψτε το με το εξαιρετικά ενυδατικό λάδι καρύδας και τα μαλλιά σας θα σας «ευγνωμονούν»!

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα