Αποκωδικοποιώντας τα μυστικά αντιγήρανσης της βασίλισσας Ελισάβετ

Αποκωδικοποιώντας τα μυστικά αντιγήρανσης της βασίλισσας Ελισάβετ

Στα 95 της η βασίλισσα Ελισάβετ δείχνει ακμαία, άκρως δραστήρια και φυσικά με πλήρη οξυδέρκεια. Αποκωδικοποιώντας τα μυστικά της ευζωίας της, παρακάτω θα βρείτε τέσσερις συνήθειες που την έχουν βοηθήσει να φτάσει μέχρι αυτήν την ηλικία υγιή και δραστήρια.

Άσκηση
Η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπά ιδιαιτέρως τους περιπάτους στο Balmoral, το κάστρο όπου περνά τις καλοκαιρινές διακοπές της. Η αγάπη της βασίλισσας για το περπάτημα αλλά και την ιππασία, είναι κάποιοι από τους λόγους που την διατηρούν μέχρι σήμερα σε τόσο καλή φυσική κατάσταση. Πόση άσκηση πρέπει να κάνετε για να παραμείνετε υγιείς όπως και η Αυτού Μεγαλειότητα; Ακόμα και ένας περίπατος 30 λεπτών την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, καθώς και εκείνα του στρες.

Διατροφή
Η τυπική βρετανική διατροφή έχει ως επί το πλείστον υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη και υδατάνθρακες, αλλά όχι για τους Royals που τους αρέσει να τη διατηρούν υγιή και περιλαμβάνει πολλά φρέσκα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά. Στην ουσία πρόκειται για μια αντιφλεγμονώδη διατροφή που υπόσχεται μέγιστα οφέλη και, φυσικά, μακροζωία. Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολουθεί γενικά μια διατροφή που περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά, κυνήγι και πουλερικά, ενώ αρκετά τακτικά μέσα στην εβδομάδα το μενού περιέχει και ψάρι.

Τσάι
Η βρετανική συνήθεια στις 5 μ.μ. για τσάι αποτελεί μία από τις παραδόσεις που ακολουθεί πιστά και η βασίλισσα Ελισάβετ. Το τσάι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ ταυτόχρονα είναι αντιφλεγμονώδες ρόφημα. Από το είδος του τσαγιού, ωστόσο, εξαρτώνται και τα οφέλη του. Το πράσινο τσάι, για παράδειγμα, είναι το πιο υγιεινό, σύμφωνα με το healthygeorge.com. Δεν υπάρχει αμφιβολία δε ότι οι πιο μακροβιότεροι άνθρωποι, όπως οι Ιάπωνες, αγαπούν το τσάι και συνεχίζουν να το απολαμβάνουν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Οξυδέρκεια
Αν θέλετε μεγαλώνοντας να είστε πνευματικά υγιείς, όπως και η βασίλισσα Ελισάβετ στα 95 της χρόνια, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απασχολείτε το μυαλό σας συνεχώς με κάτι. Είτε αυτό είναι η εργασία σας, είτε κάποιο παζλ, είτε παιχνίδια στρατηγικής, διάβασμα, χορός ή μαθήματα μουσικής!

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα