Πώς να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σε υψηλές θερμοκρασίες κατά το καλοκαίρι

Πώς να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σε υψηλές θερμοκρασίες κατά το καλοκαίρι

Τα καλά νέα είναι πως το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών. Τα όχι και τόσο ευχάριστα και το γεγονός ότι μαζί με το καλοκαίρι έρχονται και οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μας κάνουν να ιδρώνουμε και να νιώθουμε όχι και τόσο όμορφα. Στην περίπτωση του μακιγιάζ δε, οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν αγκάθι, αλλοιώνοντάς το.

Ωστόσο, για καλύτερα αποτελέσματα δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να το κάνετε να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο άρτιο και «ζωντανό» στις μέρες με πολλή ζέστη και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

Πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας
Βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε τη μέρα σας με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα, καθώς όσο λιγότερα είναι τα προϊόντα, τόσο καλύτερο θα παραμείνει το μακιγιάζ σας. Καθαρίστε το πρόσωπό σας καλά, βάλτε τον ορό περιποίησης του δέρματός σας και στη συνέχεια εφαρμόστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα και το SPF σας. Τέλος, μπορείτε να προχωρήσετε στο μακιγιάζ σας.

Προτιμήστε αδιάβροχα προϊόντα
Η αδιάβροχη μάσκαρα και το foundation θα αντιμετωπίσουν την εφίδρωση και θα αποτρέψουν τους διάφορους «λεκέδες» στο πρόσωπό σας από το μακιγιάζ που έχει «τρέξει» λόγω ζέστης.

Σταθεροποιήστε το μακιγιάζ
Αφού εφαρμόσετε ένα ελαφρύ foundation, «κλειδώστε» το μακιγιάζ σας με πούδρα. Προτιμήστε μία, επίσης, ελαφριά πούδρα και εφαρμόστε την στις περιοχές όπου μπορεί να ιδρώσετε περισσότερο, όπως η ζώνη Τ και το πηγούνι σας.

Κραγιόν μεγάλης διάρκειας
Τα κραγιόν με μεγάλη διάρκεια είναι υπέροχα ακριβώς επειδή παραμένουν στη θέση τους χωρίς μουτζούρες για μεγαλύτερο διάστημα από τα κανονικά κραγιόν.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, βεβαιωθείτε ότι πίνετε πολύ νερό, κάτι που θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την εσωτερική θερμοκρασία σας και έτσι να ιδρώνετε λιγότερο.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα