Γιατί το μαροκινό τσάι με δυόσμο αποτελεί το μυστικό όπλο για το δέρμα σας

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Μαρόκου ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού απολαμβάνουν ένα ζεστό ποτήρι τσαγιού με δυόσμο. Ο δυόσμος, βλέπετε, είναι ένα θαυμάσιο βότανο που βοηθάει το σώμα να δροσιστεί, καθώς λόγω της περιεκτικτότητάς της στη μενθόλη (μια χημική ουσία που συνδέεται με τους ευαίσθητους στο κρύο υποδοχείς του σώματός μας, ξεγελάει τον εγκέφαλο για να αισθανθεί πραγματικά μια αίσθηση κρύου) αυξάνει την άμυνά του ενάντια στη θερμότητα.

Επιπλέον, ο δυόσμος δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, καταπραΰνει το στομάχι, ανακουφίζει από την καούρα, ενισχύει την ψυχική απόδοση, χαλαρώνει τη συμφόρηση, διαλύει τον βήχα, εξαλείφει την κακή αναπνοή, αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων, βοηθά στην αντιμετώπιση ρινικών αλλεργιών και καθαρίζει το αίμα και το δέρμα από διάφορες διαταραχές, όπως η ακμή.

Προσθέστε, λοιπόν, και όλα τα ήδη καθιερωμένα οφέλη του πράσινου τσαγιού και έχετε ένα ισχυρό μείγμα που όχι μόνο είναι ασυνήθιστα δροσιστικό αλλά και γεμάτο με αρκετά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά σας.

Πώς να φτιάξετε μαροκινό τσάι δυόσμο
Το μόνο που χρειάζεστε είναι 2 κουταλιές της σούπας πράσινο τσάι ή 3 σακουλάκια πράσινου τσαγιού, 3/4 φλιτζάνι τσαγιού φύλλα δυόσμο, ζάχαρη για γεύση (ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας όπως μέλι ή στέβια) και 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα