Κυτταρίτιδα: Ποιες είναι οι τροφές που την προκαλούν;

Η κυτταρίτιδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως τα γονίδια, οι ορμόνες, μια αύξηση ή μείωση του σωματικού βάρους.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εμφανίζεται χωρίς προφανή αιτία.

Σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό American Journal of Clinical Dermatology, η κυτταρίτιδα είναι εξαιρετικά συχνή και εμφανίζεται στο συντριπτικό 90% των γυναικών. Μπορεί να την εμφανίσει ο οποιοσδήποτε ασχέτως βάρους, ύψους ή ηλικίας.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να έχει είτε τη χαρακτηριστική όψη του φλοιού πορτοκαλιού, που είναι και η πιο συνηθισμένη, ή να μοιάζει με μικρά «κυματάκια» επάνω στο δέρμα όμοια με τις ρυτίδες. Αυτό το είδος κυτταρίτιδας μάλιστα συγχέεται συχνά με τις ραγάδες.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας γι΄αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις εξής τροφές:

Αλλαντικά και αλμυρά τυριά

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, όπως αλλαντικά, μπέικον και τυριά προκαλούν κατακράτηση υγρών. Το φούσκωμα σ συνδυασμό με την κατακράτηση μπορούν να κάνουν την κυτταρίτιδα πιο ορατή.

Έτοιμες σούπες

Η έτοιμη σούπα μπορεί να αποτελεί μια γρήγορη λύση για φαγητό αλλά οι περισσότερες έχουν αρκετό αλάτι.

Γλυκά και αναψυκτικά

Καθώς μεγαλώνετε το σώμα σας παράγει λιγότερο κολλαγόνο - την πρωτεΐνη που υποστηρίζει την εμφάνιση λείου, χωρίς «λακκούβες» δέρματος. Παρότι δεν υπάρχει τρόποι να αλλάξει αυτό, η μείωση της ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει. Αποφύγετε ιδιαίτερα τα γλυκά ποτά τους επεξεργασμένους χυμούς, τα ενεργειακά ποτά αλλά και τη σόδα.

Μαργαρίνη και βούτυρο

Η κατανάλωση trans-λιπαρών μπορεί να προκαλέσει την αποδυνάμωση των ιστών του δέρματος με αποτέλεσμα την αλλαγή της υφής της επιδερμίδας. Το επικίνδυνο τεχνητό λίπος κρύβεται συνήθως σε μαργαρίνη χαμηλών θερμίδων .

Επίσης το άγχος αλλά και οι ψυχολογικές διακυμάνσεις συμβάλλουν στην έκκριση αδρεναλίνης, η οποία δυσκολεύει την ομαλή λειτουργία του κυκλοφοριακού συστήματος και αυτό μπορεί να επηρεάσει τις περιοχές με τάση εμφάνισης κυτταρίτιδας.

https://www.mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα