Το τέλειο μακιγιάζ αν έχεις μακρόστενο πρόσωπο

Το τέλειο μακιγιάζ αν έχεις μακρόστενο πρόσωπο

Το μακιγιάζ σου θα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, πιο όμορφη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση και δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείς κανόνες. Οι παρακάτω συμβουλές των ειδικών θα σε βοηθήσουν να δείχνεις ακόμη πιο όμορφη –π.χ. ποιο bronzer είναι κατάλληλο για τον τόνο της επιδερμίδας σου ή πώς να απλώσεις το eyeliner σαν επαγγελματίας— αλλά και θα σε μάθουν πώς να μακιγιάρεσαι πιο σωστά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Ισχύει: Η στρατηγική εφαρμογή του ρουζ, του bronzer και του highlight σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σου θα αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου. Έχεις μακρύ πρόσωπο; Το ρουζ και τα highlighter μπορεί να το κάνουν να δείχνει πιο στρογγυλό. Θέλεις «κοψίματα» σε ένα στρογγυλό πρόσωπο; Το bronzer θα το φροντίσει.

Διάβασε τις συμβουλές των makeup artists και μάθε περισσότερα.

Μακιγιάζ για μακρόστενο πρόσωπο

«Τα μακριά πρόσωπα έχουν περίπου διπλάσιο ύψος απ’ ότι πλάτος. Για να δημιουργήσεις μεγαλύτερη ισορροπίας σε ένα μακρύ πρόσωπο, τα προϊόντα θα πρέπει να εφαρμόζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να απομακρύνουν την έμφαση από το ύψος και να ενισχύουν το πλάτος της δομής των οστών» εξηγεί η Chris Sams.

Τι να κάνεις:

Το ρουζ θα πρέπει να εφαρμόζεται στα ζυγωματικά και να το απλώνεις προς τους κρόταφους και έξω για να προσφέρεις πλάτος.

Το bronzer θα πρέπει να απλώνεται γύρω από τη γραμμή των μαλλιών στην κορυφή του μετώπου, στην κάτω γραμμή των ζυγωματικών με ανοδικές κινήσεις προς τους κροτάφους, κάτω από το πιγούνι με ανοδική κίνηση προς τα πίσω κατά μήκος των οστών του σαγονιού και κατά πλάτος της γέφυρας της μύτης.

Φώτισε με highlighter το επάνω μέρος των ζυγωματικών με φορά προς τους κροτάφους, στο οστό των φρυδιών, την άκρη της μύτης και επάνω από το κέντρο του άνω χείλους. Απόφυγε να τονίσεις το μέτωπο και το πιγούνι γιατί αυτό θα προσθέσει ύψος.

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα