Έξι σπιτικές θεραπείες για φραγμένους πόρους

Έξι σπιτικές θεραπείες για φραγμένους πόρους

Αν και τις περισσότερες φορές η ρίζα του προβλήματος μπορεί να είναι ένα σωρό πράγματα, οι φραγμένοι πόροι είναι κάτι που έχουμε οι περισσότερες. Είτε πρόκειται για φλεγμονή του δέρματος που οφείλεται στην περίσσια λευκών αιμοκυττάρων, είτε σε περίσσια λιπαρότητας, οι φραγμένοι πόροι είναι αναπόφευκτοι.

Γι’ αυτό και βρήκαμε κάποιες σπιτικές θεραπείες και tips ώστε το μικρό πρόβλημα των φραγμένων πόρων να μη μετατραπεί σε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως ακμή.

1. Μαϊντανός και θυμάρι

Ως φυσικό αντισηπτικό, ο μαϊντανός απομακρύνει τις τοξίνες από το δέρμα σου και συμβάλει στην εξουδετέρωση οποιασδήποτε αιτίας που συμβάλει στη δημιουργία φραγμένων πόρων.

Βύθισε το μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ με βραστό νερό και άφησέ τον να μουλιάσει και να κρυώσει.

Μετά, βύθισε ένα πετσετάκι στο μπολ και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου. Η λιπαρότητα θα εξαφανιστεί και οι πόροι θα καθαρίσουν!

Η άλλη σου επιλογή είναι το θυμάρι.

Χρησιμοποίησε 3-4 κουταλιές της σούπας σε 1,5 φλιτζάνι καυτό νερό και άφησέ το να μείνει για περίπου 30 λεπτά.

Σούρωσε το μείγμα και χρησιμοποίησέ το ως καθαριστικό όποτε σου είναι απαραίτητο.

2. Χρησιμοποίησε foundation σε σκόνη αντί για υγρό

Επειδή οι φραγμένοι πόροι μπορεί να οφείλονται στο λιπαρό δέρμα, το υγρό foundation μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία τους.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να δοκιμάσεις μια ενυδατική με χρώμα ή κρέμα ΒΒ, οι οποίες έχουν πιο ανάλαφρη φόρμουλα. Αν με αυτές νιώθεις σαν να μη φοράς καθόλου βάση, δοκίμασε foundation σε σκόνη. Θυμήσου πως όσο μικρότερη ποσότητα φοράς τόσο πιο γρήγορα θα καθαρίσει το λιπαρό δέρμα και οι πόροι σου.

3. Μην αμελείς το ντεμακιγιάζ και τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σου

Μπορεί να το θεωρούμε δεδομένο, τα αποτελέσματα όμως μπορεί να έχουν τεράστια διαφορά. Τα υπολείμματα του makeup στο δέρμα σου δεν είναι και τόσο χαριτωμένη εικόνα και οι πόροι σου θα φράξουν γρήγορα, προκαλώντας ερεθισμό στην επιδερμίδα σου.

Απόκτησε τη συνήθεια να πλένεις κάθε πρωί το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σου και το βράδυ χρησιμοποίησε ένα προϊόν για πιο βαθύ καθαρισμό. Πολύ σύντομα θα δεις τα αποτελέσματα.

4. Χρησιμοποίησε προϊόντα ομορφιάς που ταιριάζουν με τον τύπο της επιδερμίδας σου

Παρότι είναι εύκολο να πας στα μαγαζιά και να αγοράσεις ένα προϊόν που θα λειτουργήσει σαν μπάλωμα επάνω στο τεράστιο πρόβλημα που αποκαλούμε φραγμένοι πόροι, η θεραπεία της βαθύτερης αιτίας είναι αυτό που χρειάζεται να κάνεις.

Αν διαπιστώσεις πως τα προϊόντα φροντίδας που χρησιμοποιείς δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα, ψάξε κάτι ανάλογο με τον τύπο της επιδερμίδας σου και ανανέωσε το νεσεσέρ των καλλυντικών σου. Αυτό ισχύει για τα προϊόντα περιποίησης αλλά και για το μακιγιάζ, καθώς οτιδήποτε βάζεις επάνω στο δέρμα σου επηρεάζει την ποιότητα και την εμφάνισή του.

5. Κάνε καθαρισμό με ατμό

Ίσως η πιο χαλαρωτική θεραπεία, η έκθεση του δέρματος και των πόρων σου με ατμό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ανοίξουν ξανά οι πόροι σου.

Γέμισε ένα μπολ με βραστό νερό και βάλε το πρόσωπό σου υπό γωνία πάνω από το μπολ και απόλαυσε τους ατμούς που ανεβαίνουν προς το δέρμα σου.

Μετά το ατμόλουτρο, στέγνωσε το δέρμα σου ταμποναριστά και δώσε στον εαυτό σου μερικά λεπτά για να χαλαρώσεις.

Χρησιμοποίησε μια τονωτική λοσιόν ή εκχύλισμα από αμαμηλίδα (witch hazel) για να καθαρίσεις και να εξισορροπήσεις το δέρμα ενώ θα εξουδετερώνεις ταυτόχρονα και τα βακτήρια.

Άπλωσε από πάνω την ενυδατική σου και είσαι πανέτοιμη!

Αν θέλεις να ενισχύσεις τον ατμό πρόσθεσε μέσα μερικά αιθέρια έλαια.

Bonus: Αυτός είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος να διώξεις το άγχος!

6. Μην ξεχνάς την απολέπιση

Βασικό όπλο σου ενάντια στους φραγμένους πόρους είναι η απολέπιση με ένα μικρό βουρτσάκι που θα διώξει τις ακαθαρσίες και τα νεκρά κύτταρα.

Σε συνδυασμό με μάσκες καθαρισμού και ενυδάτωσης και θεραπείες, η απολέπιση είναι ο απόλυτος τρόπος να βελτιώσεις την εμφάνιση της επιδερμίδας σου, όχι μόνο τους φραγμένους πόρους, αλλά συνολικά.

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα