Συμβουλές για λαμπερό χαμόγελο και λευκά δόντια

Συμβουλές για λαμπερό χαμόγελο και λευκά δόντια

Οι άνθρωποι θαυμάζουν την τελειότητα, και γι’αυτό επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ολόλευκο χαμόγελο, όπως αυτό που έχουν οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές και οι παρουσιαστές που βλέπουν στην τηλεόραση. Επειδή όμως δεν μπορούμε όλοι μας να διαθέσουμε μεγάλα ποσά για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αναρωτιόμαστε εαν είναι δυνατόν να αποκτήσουμε μαργαριταρένια δόντια χωρίς δαπανηρές θεραπείες.

Σίγουρα δεν μπορείτε να εξαπατήσετε το “σύστημα”, καθώς αν είστε καπνιστής ή / και εθισμένος στην καφεΐνη, με μια αγάπη στο κόκκινο κρασί και τα είδη ζαχαροπλαστικής, ρεαλιστικά θα χρειαστεί να σταματήσετε μερικές από αυτές τις “κακές” συνήθειες. Όλα αυτά είναι γνωστό ότι προκαλούν χρώση στα δόντια σας, η οποία είναι επιζήμια για εσάς όταν χαμογελάτε.

Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να πιείτε το πρωινό φλιτζάνι του καφέ με ένα καλαμάκι και να ξεπλύνετε το στόμα σας ή να καθαρίσετε τα δόντια σας για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το κόκκινο κρασί που ήπιατε με το φαγητό σας. Αλλά ποιος πρόκειται να το κάνει αυτό; Δεν είναι πολλοί οι άντρες που μπορούμε να σκεφτούμε.

Η καλύτερη συμβουλή, όπως πάντα, είναι: όλα με μέτρο. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικές από τις φθηνές λύσεις παρακάτω, οι οποίες θα σας δώσουν καλύτερες πιθανότητες να επιτύχετε – και να διατηρήσετε – ένα πραγματικά όμορφο χαμόγελο.

Προϊόντα καθημερινής χρήσης

Με τόσες πολλές οδοντόκρεμες λεύκανσης δοντιών στην αγορά, δεν θα εκπλαγούμε αν είστε μπερδεμένοι για το ποια να επιλέξετε. Για καλύτερες συμβουλές, ρωτήστε τον οδοντίατρο σας την επόμενη φορά που θα τον επισκεφθείτε. Εφόσον δεν είναι συνδεδεμένος με συγκεκριμένο εμπορικό σήμα, θα σας δώσει χωρίς αμφιβολία μια αμερόληπτη γνώμη και θα πρέπει να το κάνει σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα με όξινο ανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα), τα μοριακά μικροσφαιρίδια της οποίας δρουν ως λειαντικά, βοηθώντας στην εξάλειψη των επιφανειακών λεκέδων που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας του καπνίσματος ή της τροφής. Οι περισσότερες εμπορικές οδοντόκρεμες περιέχουν baking soda αυτές τις μέρες, οπότε θα είναι εύκολο να βρείτε ένα προϊόν που να σας κάνει.

Θα πρέπει επίσης να επενδύσετε σε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, η οποία Θα βελτιώσει την τεχνική βούρτσισματος και θα σας βοηθήσει να φτάσετε σε μέρη που δεν θα μπορέσει μια χειροκίνητη οδοντόβουρτσα (αφαιρώντας μέχρι 70% περισσότερη πλάκα από ότι μια απλή). Θα ήταν επίσης αμέλεια να μην εκθειάσουμε τις αρετές του νήματος, που για την καλή στοματική υγεία είναι απαραίτητο. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα υπολείμματα με ένα στοματικό διάλυμα καλής ποιότητας.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται αρκετά σήμερα, καθώς είναι ένα προϊόν χαμηλού κόστους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πάντα, από τα μαλλιά και τα νύχια μέχρι το δέρμα σας, διατηρώντας το ενυδατωμένο και υγιές.

Αλλά οι χρήσεις του δεν περιορίζονται εκεί, καθώς σύμφωνα με έρευνα μπορεί να μειώσει τα ποσοστά της ουλίτιδας και του σχηματισμού πλάκας εάν χρησιμοποιηθεί ως στοματικό διάλυμμα. Αυτό το προϊόν-θαύμα όπως το αποκαλούν, μπορεί επίσης να διώξει τα βακτήρια από τα ούλα σας και λιπαίνει την επιφάνεια των δοντιών σας, έτσι ώστε οι λεκέδες να μην μπορούν να κολλήσουν. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά.

Αυξήστε την πρόσληψη φρούτων

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς σε θέματα διατροφής, το τσάι φρούτων κάνει ανείπωτη βλάβη στα δόντια σας. Τα επίπεδα οξύτητας που βρίσκονται σε αυτό το εσπεριδοειδές ποτό απογυμνώνει όλο το προστατευτικό σμάλτο από τα δόντια σας και τα αφήνει εκτεθειμένα στους λεκέδες.

Αντίθετα, όμως, υπάρχουν μερικά φρούτα που φημολογούνται ότι είναι φυσικά λευκαντικά. Ο ανανάς δεν έχει μόνο τέλεια γεύση, αλλά λειτουργεί ως ρυθμιστής για τους λεκέδες στα δόντια σας χάρη στο μηλικό οξύ που βρίσκεται μέσα του. Φήμες λένε ότι οι φράουλες και τα μήλα διαθέτουν επίσης παρόμοιες ιδιότητες λεύκανσης, και πάλι λόγω της παρουσίας μηλικού οξέος, αν και τίποτα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Θεραπείες στο σπίτι

Υπάρχει μια πληθώρα προϊόντων λεύκανσης στο σπίτι που προσφέρονται μέσω του διαδικτύου και του Instagram, χάρη στην άνοδο του μάρκετινγκ των άμεσων πωλήσεων (όλοι έχουμε ένα “φίλο” στο Facebook που διαφημίζει συνεχώς χάπια διατροφής ή πως να αποκτήσετε ψεύτικο μαύρισμα). Μερικοί από αυτούς φαίνονται πιο νόμιμοι από τους άλλους, αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι φαίνονται ύποπτοι, και δεν είμαστε σίγουροι αν η εξοικονόμηση του κόστους αξίζει τον κίνδυνο της στοματικής σας υγείας.

Σίγουρα η λεύκανση σε οδοντίατρο μπορεί να είναι δαπανηρή – περίπου 300 ευρώ ή περισσότερο για τη θεραπεία με λέιζερ – ωστόσο είναι η καλύτερη λύση, καθώς είναι επαγγελματίες και ξέρουν τι κάνουν.

Εάν θέλετε να ακολουθήσετε την επαγγελματική οδό, η πιο κοινή θεραπεία στο σπίτι περιλαμβάνει ειδικές θήκες (τις φτιάχνει οδοντίατρος), τις οποίες θα γεμίζετε με τζελ λεύκανσης και θα φοράτε καθημερινά, συνήθως για 15-30 λεπτά, από μια εώς τρεις εβδομάδες. Μια κοινή παρενέργεια αυτής της θεραπείας μπορεί να είναι η ευαισθησία, αλλά αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια ειδική οδοντόκρεμα.

 

Συμπέρασμα:

Όπως και με πολλές συμβουλές για την υγεία δεν θα υποστηρίξουμε τίποτα δραστικό. Καλό θα είναι να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας κάθε 6 μήνες για καθαρισμό. Αν δεν είστε ακόμη ικανοποιημένοι από το χαμόγελό σας, σκεφτείτε τις υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών που έχουν εγκριθει και προσαρμόστε τη διατροφή σας για να έχετε ένα όμορφο χαμόγελο.

 

Πηγή: perpetual.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα