Μικρά μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα και όμορφα πόδια

Μικρά μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα και όμορφα πόδια

Βήμα Νο 1: Απολέπιση

Μία από τις πιο βασικές κινήσεις περιποίησης του σώματος είναι η απολέπιση. Τα ειδικά προϊόντα νέας γενιάς διευκολύνουν την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τονώνουν τη μικροκυκλοφορία και προετοιμάζουν την περιοχή να αφομοιώσει καλύτερα το επόμενο προϊόν.

Shape tricks για τέλειο δέρμα:

Το πιο σωστό είναι να κάνεις την απολέπιση κατά τη διάρκεια του ντους και ενώ η επιδερμίδα είναι ακόμη νωπή.

Απαραίτητο εργαλείο είναι η λούφα και το σφουγγάρι ή ένα ειδικό ενυδατικό γάντι το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις μασάζ στις «άγριες» ζώνες, δηλαδή φτέρνες, γάμπες, γόνατα αγκώνες. Εάν χρησιμοποιήσεις τρίχινο σφουγγάρι, καλό είναι να έχεις απλώσει πριν στο σώμα σου ένα λάδι.

Το σημείο εκκίνησης είναι από χαμηλά στα πόδια με κατεύθυνση προς τα πάνω και ο κατάλληλος τρόπος είναι απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ.

Εάν η επιδερμίδα σου είναι νεανική και ελαστική, καλή επιλογή είναι ένα απολεπιστικό σε μορφή gel. Χρησιμοποίησέ το μία φορά την εβδομάδα.

Εάν, τέλος, η επιδερμίδα σου είναι αρκετά σκληρή, κάνε απολέπιση με ένα προϊόν scrub με μεγάλους κόκκους στη σύνθεσή του, τρεις φορές την εβδομάδα.

Καλοκαιρινή απολέπιση με φράουλες: Ανακάτεψε σε μπολ 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μαζί με μια χούφτα φράουλες και τρίψε με το μείγμα το σώμα σου. Περίμενε 15 λεπτά και κάνε κρύο ντους.

Βήμα Νο 2: Ενυδάτωση και μικρά μυστικά

Όταν γεμίζεις τη μπανιέρα, προτού ανοίξεις το νερό, ρίξε το αφρόλουτρο ή τα άλατα ακριβώς κάτω από τη βρύση. Όμως το αρωματικό λάδι θα το προσθέσεις την ώρα που γεμίζει η μπανιέρα.

Η όμορφη επιδερμίδα ξεκινά από μέσα. Να συμπεριλαμβάνεις πολλά λαχανικά, φρούτα και νερό στη διατροφή σου.

Το παράκανες με το άρωμά σου; Πέρνα ταμποναριστά την επιδερμίδα σου με ένα βαμβάκι βρεγμένο με οινόπνευμα. Το οινόπνευμα θα μειώσει τη μυρωδιά χωρίς να την επηρεάσει.

Βοήθησε το άρωμα να διαρκέσει περισσότερο, απλώνοντας λίγη βαζελίνη στα σημεία του παλμού σου πριν ψεκάσεις το άρωμά σου. (Το άρωμα εξατμίζεται πιο γρήγορα όταν η επιδερμίδα είναι ξηρή.) Και μην ξεχνάς να ψεκάζεις τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατά σου – το άρωμα πηγαίνει προς τα επάνω.

Μην ξεχνάς: Κάνε μία φορά την εβδομάδα απολέπιση για να ξεφορτωθείς τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα του σώματός σου να δείχνει θαμπό. Όταν η επιδερμίδα είναι πρόσφατα απολεπισμένη, η λοσιόν και το λάδι απορροφώνται πιο εύκολα.

Η καλύτερη ώρα για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου είναι αμέσως μετά το ντους ή το μπάνιο σου, όταν είναι ακόμη νωπή.

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα