Συμβουλές για απαλά και νεανικά χέρια

Συμβουλές για απαλά και νεανικά χέρια

Tο ήξερες ότι, εκτός από το λαιμό, τα χέρια είναι ένα ακόμα σημείο που προδίδει την ηλικία σου; Γι’ αυτό και η περιποίηση χεριών είναι τόσο must όσο και η φροντίδα και προστασία που δείχνεις και στο πρόσωπό σου! Άλλωστε, τα χέρια μας είναι ακόμα πιο ευάλωτα στο χρόνο, καθώς εκτίθενται καθημερινά στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου χωρίς προστασία, αλλά και καταπονούνται με τις δουλειές και τη χρήση αντισηπτικών σαπουνιών και απορρυπαντικών. Δες εδώ τα βασικά tips για την περιποίηση χεριών και πρόσφερέ τους την απαραίτητη ενυδάτωση και προστασία.

 

Περιποίηση χεριών: Πλύσιμο και στέγνωμα

Η συχνή χρήση σαπουνιού μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα των χεριών. Ειδικά τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια απορροφούν τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας και προκαλούν ξεφλούδισμα. Προτίμησε ένα σαπούνι με ενυδατικά συστατικά, όπως η αλόη, το ελαιόλαδο και το έλαιο jojoba. Όταν πλένεις τα χέρια σου, απόφευγε το καυτό νερό, καθώς διαταράσσει το φυσικό προστατευτικό φιλμ του δέρματος και προκαλεί έντονη ξηρότητα και ερεθισμούς. Περιόρισε τη χρήση των αντιβακτηριακών λοσιόν, προστάτεψε όμως τα χέρια σου από βακτήρια και μύκητες στεγνώνοντάς τα με πετσέτα ή με χαρτί αντί με τον ηλεκτρικό στεγνωτήρα.

 

Περιποίηση χεριών: Βασική ενυδάτωση

Όσο σημαντική είναι η χρήση σαπουνιού, άλλο τόσο είναι μια καλή κρέμα χεριών. Εφάρμοζε απαραίτητα δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, μια πλούσια κρέμα θρέψης, ενώ, αν είναι πολύ ξηρή η επιδερμίδα των χεριών σου, κάνε το ίδιο μετά από κάθε πλύσιμο. Για να μην την ξεχνάς, έχε στο νιπτήρα του μπάνιου σου δίπλα στο σαπούνι μια κρέμα χεριών με ντισπένσερ για εύκολη και πρακτική εφαρμογή, καθώς επίσης και μια κρέμα στο κομοδίνο σου. Τις ημέρες που νιώθεις τα χέρια σου πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα μπορείς να βάλεις για μερικές ώρες ειδικά γάντια-μάσκες χεριών, εμποτισμένα με θρεπτική κρέμα ή να απλώσεις μια πλούσια κρέμα το βράδυ και να φορέσεις λεπτά βαμβακερά γάντια. Το επόμενο πρωί η επιδερμίδα σου θα είναι βελούδινη. Εκτός από τα χέρια, ενυδάτωση χρειάζονται και τα νύχια σου, γι’ αυτό μπορείς να έχεις στην τσάντα σου μια κρέμα για τα νύχια ή ένα λαδάκι με βιταμίνη Ε και να απλώνεις στα πετσάκια και την επιφάνειά τους.

 

Περιποίηση χεριών: Απολέπιση

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την καλή υγεία και όψη των χεριών σου και το ίδιο ισχύει για την απολέπιση, η οποία πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα με ένα εξειδικευμένο scrub χεριών ή με ένα προϊόν απολέπισης σώματος. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία και απαλή και απορροφά τα ενυδατικά συστατικά της κρέμας. Μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου ένα εύκολο scrub αναμειγνύοντας ζάχαρη ή χοντρό αλάτι με ελαιόλαδο.

 

Αντηλιακή προστασία

Οι καφέ κηλίδες και τα σημάδια (υπερμελάχρωση του δέρματος) κάνουν τα χέρια σου να δείχνουν πιο κουρασμένα. Η καθημερινή έκθεση των χεριών στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία, όπως, για παράδειγμα, στην αντανάκλαση του ήλιου μέσα από το παρμπρίζ όταν οδηγείς, προκαλεί καφέ κηλίδες που μαρτυρούν την ηλικία σου. Εφάρμοζε την αντηλιακή κρέμα που χρησιμοποιείς στο πρόσωπο και στη ράχη των χεριών σου ή αναζήτησε μια κρέμα χεριών με αντηλιακό δείκτη προστασίας.

 

Ποτέ χωρίς γάντια

Τα χέρια σου ταλαιπωρούνται καθημερινά από πολλούς παράγοντες. Η επαφή με τις χημικές ουσίες των απορρυπαντικών, το κρύο και ο ξηρός αέρας μπορεί να τα αφυδατώσουν, γι’ αυτό μην αμελείς να φοράς τα ανάλογα γάντια σε όλες τις περιστάσεις. Ένα ζευγάρι δερμάτινα ή πλεκτά γάντια είναι ιδανικά για τις κρύες ημέρες του χρόνου, τα λάτεξ είναι απαραίτητα για όλες τις δουλειές του σπιτιού, από το πλύσιμο των πιάτων μέχρι κάθε είδους καθαριότητα, ενώ, αν σου αρέσει να περιποιείσαι τα λουλούδια σου, δοκίμασε τα πιο ενισχυμένα γάντια κηπουρικής.

 

Κομψό μανικιούρ

Τα όμορφα χέρια συμπληρώνουν πάντα τα περιποιημένα νύχια. Αν έχεις αδύναμα νύχια που σπάνε εύκολα, εφάρμοσε ένα εξειδικευμένο διάφανο βερνίκι ενδυνάμωσης και διατήρησε κοντό το μήκος τους. Επίσης, περιόρισε το ημιμόνιμο μανικιούρ, καθώς ταλαιπωρεί και λεπταίνει τα νύχια κυρίως κατά την αφαίρεσή του. Μην πειράζεις και μην κόβεις τα πετσάκια σου. Αντίθετα, άπλωσε ένα θρεπτικό λάδι και απομάκρυνέ τα από την επιφάνεια των νυχιών με ανοδικές κινήσεις με το ειδικό ξυλάκι. Προτίμησε βερνίκια νυχιών σε παστέλ ροζ, λιλά και nude αποχρώσεις, που κολακεύουν τα άκρα.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα