Πώς φεύγουν οι πανάδες προσώπου;

Πώς φεύγουν οι πανάδες προσώπου;

Οι πανάδες και τα καφέ στίγματα, διάσπαρτα στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ ή και σε όλο το σώμα είναι, κατά βάση, το αθροιστικό αποτέλεσμα της μακρόχρονης έκθεσης στον ήλιο. Η προσπάθεια του δέρματος να επουλώσει τη ζημιά οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή μελανίνης δημιουργώντας αυτή την υπερβολική φυσική χρωμάτωση των ιστών (μελαγχρωμία). Αρκετά συχνά εμφανίζονται πανάδες κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης λόγω των μεταβολών που υπόκεινται τα οιστρογόνα.

Τι μπορείς να κάνεις μόνη σoυ:

Κυκλοφορούν αρκετά εξελιγμένα προϊόντα τα οποία εξαφανίζουν ένα τοπικό, μικρού μεγέθους πρόβλημα μέσα σε μερικούς μήνες (από 2 έως 6 ανάλογα με την περίπτωση). Ψάξε για λευκαντικές κρέμες με συστατικά που αποχρωματίζουν τις πανάδες, όπως το ελλαγικό οξύ (αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στη φράουλα και στο κόκκινο μούρο), το σαλικυλικό οξύ, τα εκχυλίσματα φυκιών και η βιταμίνη C. Είναι επίσης απαραίτητο να απλώνεις στο δέρμα σου όλο το χρόνο –ειδικά τις ημέρες με ηλιοφάνεια– ένα αντηλιακό με SPF 30 για να μην επιδεινωθούν.

Κάλυψε τις δυσχρωμίες με ένα κονσίλερ σε μορφή στικ. Στη συνέχεια άπλωσε από πάνω ένα υγρό φον ντε τεν με σφουγγαράκι μακιγιαρίσματος. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα CC για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Τι θα καταφέρεις στο γιατρό σου

Στις πανάδες εφαρμόζονται συνήθως με επιτυχή αποτελέσματα χημικά πίλινγκ, εφόσον βέβαια ο δερματολόγος σου κρίνει πως με το φωτότυπο του δέρματός σου και τις πανάδες που έχεις μπορούν να δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα (στις πολύ μελαχρινές γυναίκες, λόγου χάρη, δεν ενδείκνυται το χημικό = πίλινγκ, γιατί το πρόβλημα μπορεί να ενταθεί).

Η καλύτερη μέθοδος είναι να κάνεις ήπια πίλινγκ μετά από θεραπεία με λευκαντικές κρέμες. Τα λέιζερ δεν ενδείκνυνται για τις πανάδες. Η καλύτερη εποχή για θεραπείες στο ιατρείο, όπως τα χημικά πίλινγκ, είναι από τα τέλη Οκτωβρίου έως το Μάρτιο, που η ένταση του ήλιου είναι μικρότερη.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα