Πέντε μάσκες μαλλιών για πιτυρίδα, τριχόπτωση, ξηροδερμία και λιπαρά μαλλιά

Πέντε μάσκες μαλλιών για πιτυρίδα, τριχόπτωση, ξηροδερμία και λιπαρά μαλλιά

Ανάμεσα στο καθημερινό στέγνωμα με το πιστολάκι, συν το styling με το σίδερο ή την πρέσα, τα μαλλιά σου δεν μπορούν να μείνουν για πάντα δυνατά.

Κατεστραμμένα μαλλιά – Θεραπεία

Δώσε τους ξανά υγρασία και βοήθησε να ενισχυθεί η λάμψη τους, η οποία πάντα μεταφράζεται σε υγιή μαλλιά.

Πώς;

Το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό, που σημαίνει ότι κλειδώνει την υγρασία και το αβοκάντο περιέχει έλαια και λιπαρά οξέα που μοιάζουν πολύ με τις φυσικές εκκρίσεις του σώματός μας. Και τα δύο αυτά συστατικά προσθέτουν προστασία και θρεπτικά συστατικά στις τρίχες για τη θεραπεία των ατίθασων, καταστραμμένων μαλλιών.

Οδηγίες:

Ξεφλούδισε και πολτοποίησε ένα αβοκάντο μέσα σε ένα μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας μέλι. Ανάμιξέ τα και άπλωσέ τα στα μαλλιά σου κάνοντάς τους μασάζ. Άφησε τη μάσκα για περίπου 15 λεπτά και ξέπλυνέ τη. Μετά, λούσου με ένα απαλό σαμπουάν.

Δες κι άλλα τρικ και μάσκες μαλλιών για κάθε πρόβλημα:

Αν έχεις πιτυρίδα

Χτύπησε 2 κρόκους αβγών μαζί με 115 ml ζεστό νερό και λίγο ρούμι για τη μυρωδιά. Κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, άφησέ το 10 λεπτά και μετά ξέπλυνε. Ξέπλυνε ξανά με 2 κουταλιές της σούπας ξίδι ανακατεμένες με 225 ml δροσερό νερό.

Αν έχεις τριχόπτωση

Κάνε μασάζ με δεντρολίβανο και juniper, τα συστατικά αυτά υποβοηθούν καινούργιες τρίχες να φυτρώσουν και να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος.

Αν έχεις ξηροδερμία

Χώρισε τον κρόκο από το ασπράδι από ένα αβγό, χτύπησέ τα ξεχωριστά, μετά ανακάτεψέ τα και κάνε μασάζ στα μαλλιά με το μείγμα. Άφησέ το να δράσει για 5 λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό.

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά

Άπλωσε πολύ απαλά ταλκ ή καλαμποκάλευρο στις ρίζες των μαλλιών. Κάνε μασάζ και στη συνέχεια βούρτσισέ το να φύγει. Προσοχή! Μη βάλεις μαύρη μπλούζα.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα