Πέντε συμβουλές για τη χρήση του ξηρού σαμπουάν

Πέντε συμβουλές για τη χρήση του ξηρού σαμπουάν

Αρχικά, ας δώσουμε έναν σύντομο ορισμό για τη χρήση του ξηρού σαμπουάν: το ξηρό σαμπουάν είναι σαμπουάν σε σκόνη ή σπρέι, το οποίο δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι σα να έλουσες μόλις τα μαλλιά σου, χαρίζοντάς σου παράλληλα ελαστικότητα, όγκο και λάμψη. Ουσιαστικά, απορροφά τη λιπαρότητα από τη ρίζα της τρίχας φρεσκάροντας άμεσα το hair style σου.

 

Ποσότητα

Εφάρμοσε το ξηρό σαμπουάν μόνο στις περιοχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη, δηλαδή τις πιο λιπαρές (συνήθως είναι οι ρίζες). Στα υπόλοιπα μαλλιά ψέκασε μία μικρή ποσότητα και σε απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών, ώστε να αποφύγεις -όσο μπορείς- το φαινόμενο αυτό που θυμίζει «χιόνισμα».

 

Τρόπος

Μόλις ψεκάσεις το προϊόν, κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ώστε η ποσότητα να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την περιοχή.

 

«Χιόνι»

Αν ήσουν υπερβολική με την ποσότητα και «χιόνισε» στο κεφάλι σου, βούρτσισε τα μαλλιά σου μέχρι να φύγουν τα λεγόμενα «ασπράκια» από το κεφάλι σου. Έπειτα, κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ώστε τα δάχτυλα σου να απορροφήσουν λίγο ακόμα από την περιττή ποσότητα.

 

Εxtra tip

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις ξηρό σαμπουάν στις άκρες, διότι θα τις κάνεις ξηρές και εύθραυστες. Εναλλακτικά, στις άκρες σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό λάδι που θα προσφέρει ενυδάτωση και θα μειώσει το φριζάρισμα.

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα