Πώς θα αποκτήσετε έντονα φρύδια με φυσικό τρόπο

Πώς θα αποκτήσετε έντονα φρύδια με φυσικό τρόπο

Τα μεγάλα, έντονα, καλοσχηματισμένα φρύδια παραμένουν στη μόδα τα τελευταία χρόνια.

Αν θέλετε να φροντίσετε τα φρύδια σας, τα οποία έχουν αραιώσει ή λεπτύνει, θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των τριχών, από τις διατροφικές σας συνήθειες μέχρι τα προϊόντα που επιλέγετε.

«Τα φρύδια μπορεί να λεπτύνουν με την πάροδο του χρόνου καθώς γερνάμε, αλλά συχνά γίνονται ακόμα πιο λεπτά λόγω της υπερβολικής αποτρίχωσης», αναφέρει η δερματολόγος Whitney Bowe.

Η επανάληψη των διάφορων πρακτικών αποτρίχωσης (τσιμπιδάκι, κερί, κλωστή) με την πάροδο του χρόνου αυξάνει την πιθανότητα μερικές τρίχες να μην αναπτυχθούν ξανά, καθώς έχει καταστραφεί η βάση της ρίζας, όπου βρίσκονται τα βλαστοκύτταρα.

«Κάποιες φορές, τα αραιά φρύδια μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος, όπως μία διαταραχή του θυρεοειδούς, οπότε είναι καλό να επισκέπτεστε τον γιατρό σας εάν παρατηρήσετε έντονο πρόβλημα».

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αναπτυχθούν οι τρίχες των φρυδιών είναι να σταματήσετε την αποτρίχωση. Αυτό θα σας δείξει πώς είναι η πραγματική εικόνα των φρυδιών σας στη φυσική τους κατάσταση.

«Τα φρύδια χρειάζονται έως και 64 ημέρες, για να αναπτυχθούν πλήρως», λέει η Δρ. Bowe, σημειώνοντας ότι έτσι θα δείτε αν έχετε προκαλέσει μόνιμη ζημιά σε οποιαδήποτε σημεία.

Υπάρχουν κάποια έλαια και ενεργά συστατικά που φαίνεται να βοηθούν τουλάχιστον τον θύλακα των τριχών, όταν βρίσκεται στη φάση της αναγέννησης. Η πιο γνωστή φυσική επιλογή είναι το καστορέλαιο, το οποίο κυριαρχεί σε πολλές DIY συνταγές. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα στο ω-9 λιπαρό οξύ και ρικινελαϊκό οξύ, το οποίο μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή.

Μία ακόμη πληροφορία που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα μαλλιά φθείρονται από τις ελεύθερες ρίζες. Και επειδή οι τρίχες χαλαρώνουν καθώς μεγαλώνουν, μπορείτε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας πιο υγιή με τα αντιοξειδωτικά.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε έναν αντιοξειδωτικό ορό μόνο για τα φρύδια σας, αλλά όταν εφαρμόζετε τον κανονικό ορό βιταμίνης C, βεβαιωθείτε ότι τον χρησιμοποιείτε και στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε προϊόν με προσοχή. Αν υπερφορτώσετε το θυλάκιο των τριχών σας με έλαια, ίσως καταλήξετε να φράξετε τους πόρους, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή.

 

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα