Ενεργός άνθρακας κι άλλα τρία συστατικά για να κάνεις αποτοξίνωση στο δέρμα σου

Ενεργός άνθρακας κι άλλα τρία συστατικά για να κάνεις αποτοξίνωση στο δέρμα σου

Ενεργός άνθρακας

Είναι ένα προϊόν που φτιάχνεται από φυσικά υλικά (ξύλο, κέλυφος καρύδας ή άλλα οργανικά υλικά που περνούν από ειδική επεξεργασία μέσω ενός αερίου που καθιστά τον άνθρακα εξαιρετικά πορώδη) και, που σύμφωνα με τους ερευνητές της κοσμετολογίας, αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό αποτοξινωτικό μέσο για το σώμα, μέσα κι έξω, μιας και έχει την ιδιότητα να απορροφά άχρηστες και επιβλαβείς ενώσεις και χημικές ουσίες, αποβάλλοντάς τες από το σώμα. Στην αγορά κυκλοφορεί σε μορφή στερεού και υγρού σαπουνιού, αλλά πολύ καλύτερη κούρα αποτοξίνωσης προσφέρουν τα προϊόντα με ενεργό άνθρακα σε μορφή μάσκας.

 

Θαλασσινό αλάτι

Τα προϊόντα για το μπάνιο που περιέχουν θαλασσινό αλάτι αποτοξινώνουν με ταχύτερο ρυθμό το δέρμα, χάρη στα μέταλλα που περιέχουν (μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο, κάλιο). Σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ βρέθηκε ότι οι γυναίκες με χρόνιο ξηρό δέρμα που έκαναν κούρες με προϊόντα πλούσια σε θαλασσινό αλάτι είδαν το φράγμα υγρασίας του δέρματός τους να θωρακίζεται κατά 60% σε διάρκεια 6 εβδομάδων.

 

Αντιοξειδωτικά

Παίζουν μεγάλο ρόλο στην αποτοξίνωση, μειώνουν τις βλάβες που προκαλούνται από τη ρύπανση και αποκαθιστούν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή ελαστίνης και των άλλων πρωτεϊνών που διατηρούν το δέρμα ελαστικό, λειτουργικό και υγιές. Προϊόντα με νιασιναμίδη (παράγωγο της βιταμίνης Β3), εκχυλίσματα ροδιού, μαγγοστάνης, μούρων και αντιοξειδωτικών βοτάνων είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα.

 

Φύκια

Φυσικό αντιοξειδωτικό και αποτοξινωτικό, έχουν την ευεργετική ιδιότητα να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα κάνοντάς το να δείχνει υγιέστερο, πιο σφιχτό, χωρίς την καπιτονέ όψη.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα