Ήξερες ότι ο κλιματισμός προκαλεί ρυτίδες; Πώς θα προστατέψεις την επιδερμίδα σου

Ήξερες ότι ο κλιματισμός προκαλεί ρυτίδες; Πώς θα προστατέψεις την επιδερμίδα σου

Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση, θαμπή και κουρασμένη όψη είναι –πιθανώς– μερικά από τα ψεγάδια που άφησε στο πρόσωπό σου ένα απαιτητικό οκτάωρο στο γραφείο. Επειδή όμως οι υποχρεώσεις και τα deadlines το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουν πάντα προτεραιότητα, τουλάχιστον ας προστατέψεις το δέρμα σου.

Mείωσε τις ρυτίδες που προκαλεί ο κλιματισμός

Ο ξηρός αέρας του air condition αφυδατώνει το δέρμα. Το καταλαβαίνεις όταν ύστερα από μερικές ώρες στο γραφείο νιώθεις την επιδερμίδα του προσώπου να τραβάει και να στεγνώνει. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Όσο πιο στεγνό είναι το δέρμα τόσο πιο γρήγορα θα αποτυπωθούν τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο. Όταν ο αέρας είναι ξηρός, κυριολεκτικά ρουφάει την υγρασία της επιδερμίδας αφήνοντάς τη στεγνή και αναδεικνύοντας έτσι και την παραμικρή ρυτίδα.

 

Τι να κάνεις:

Για να αποφύγεις το φαινόμενο της ξηρότητας, η λύση κρύβεται στη σωστή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκτός από το να πίνεις 2 λίτρα νερό και να καταναλώνεις πολλά φρούτα και λαχανικά, είναι απαραίτητο να ενυδατώνεις το δέρμα σου πριν φύγεις για το γραφείο και να έχεις πάντα ένα ενυδατικό προϊόν στο συρτάρι σου. Αναζήτησε φόρμουλες που περιέχουν «στεγανωτικά» στοιχεία, όπως η γλυκερίνη, τα φυτικά έλαια (για παράδειγμα, από αβοκάντο) και τα λιπαρά οξέα. Σε περίπτωση που δε θέλεις να αλλοιωθεί το μακιγιάζ χρησιμοπoίησε ένα ενυδατικό σπρέι προσώπου.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα