Πράσινο τσάι κι άλλα τέσσερα συστατικά κατά της κυτταρίτιδας που δε γνωρίζεις

Αν και πολλά από τα συστατικά που περιέχει ένα συµπλήρωµα κατά της κυτταρίτιδας βρίσκονται σε φυσική µορφή µέσα στις υγιεινές τροφές που πρέπει να καταναλώνεις, εντούτοις, µε ένα συµπλήρωµα διατροφής παίρνεις τη µέγιστη δυνατή δόση ασφαλείας. Και τη σιγουριά ότι έχεις βάλει µέσα στο σώµα σου ό,τι ακριβώς φοβούνται τα λιποκύτταρά σου: αποτοξινωτικά, αντιοξειδωτικά, λιποδιασπαστικά και θρεπτικά συστατικά. Δες ποια είναι αυτά:

 

Αντιοξειδωτικές βιταµίνες

Καµία «µάχη» κατά του τοπικού πάχους δεν κερδίζεται χωρίς τις βιταµίνες C και Ε. Η βιταµίνη C παίζει τον πρώτο ρόλο στην ικανότητα της επιδερµίδας σου να παράγει την πρωτεΐνη του κολλαγόνου, ενώ η βιταµίνη Ε καταπολεµά την ξηρότητα.

 

Gotu kola

Οι κλινικές δοκιµές του εκχυλίσµατος του συγκεκριµένου βοτάνου έχουν αποδείξει ότι δηµιουργεί νέο κολλαγόνο. Ακόµη, Ιταλοί επιστήµονες ανακάλυψαν πρόσφατα πως ένα συµπλήρωµα µε gotu kola αυξάνει την κυκλοφορία του αίµατος και χαλιναγωγεί την κατακράτηση υγρών.

 

Συζευγµένο λινολεϊκό οξύ (CLA)

Είναι το κρυφό χαρτί των αθλητών –και πολλών µοντέλων, καλλιτεχνών ή celebrities–, καθώς η χρήση αυτής της φυσικής ουσίας «ωφέλιµου» λίπους (κάτι σαν τα Ω-3 λιπαρά οξέα) αποτρέπει το γέµισµα των λιποκυττάρων, αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας και τροποποιεί την περιοχή όπου αποθηκεύεται το λίπος, ενισχύοντας τη µυϊκή µάζα έναντι των λιποκυττάρων.

 

Ginkgo biloba

Ως κύριο στοιχείο πολλών αδυνατιστικών κρεµών, αυτό το βότανο έχει την ικανότητα να αυξάνει έως και 57% την κυκλοφορία του αίµατος, µε στόχο την καλύτερη απορροή της λέµφου. Ως συµπλήρωµα είναι ακόµη πιο δραστικό.

 

Πράσινο τσάι

Ανήκει στα αντιοξειδωτικά, αλλά µάλλον αποτελεί µία κατηγορία από µόνο του. Σύµφωνα µε γαλλική έρευνα, µπορείς να χάσεις 30% των θερµίδων που προσλαµβάνεις από τροφές πίνοντας περισσότερα από 5 φλιτζάνια ηµερησίως. Ωστόσο, µε ένα συµπλήρωµα πράσινου τσαγιού θα το καταφέρεις ευκολότερα.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα