Πέντε συνταγές ομορφιάς με καφέ

Oι οικονομικές και εύκολες συνταγές ομορφιάς με καφέ είναι πολύτιμες και αν σκεφτείς τα οφέλη του καφέ στην ομορφιά σου δεν θέλει πολύ για να πειστείς.

Ως φυσικό απολεπιστικό, ο καφές βοηθά να απομακρυνθεί το ξηρό, νεκρό δέρμα και να αποκαλυφθεί η αληθινή σου λάμψη. Μπορεί επίσης να προσθέσει μια επιπλέον λάμψη στα θαμπά, ξηρά μαλλιά. Τα περισσότερα από τα συστατικά των παρακάτω συνταγών υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου, οπότε τι περιμένεις;

 

Συνταγές ομορφιάς με καφέ: Μάσκα προσώπου

Η προσθήκη καφέ σε μια πρωινή μάσκα προσώπου θα ανανεώσει και θα κάνει το δέρμα σου να λάμπει όλη τη μέρα. Είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το δέρμα σου.

 

Υλικά

2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο καφέ (ή χρησιμοποιημένο κατακάθι)

2 κ.σ. σκόνη κακάο

3 κ.σ. πλήρες γάλα, πλήρη κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι

1 κ.σ. μέλι

Οδηγίες

Ανάμιξε όλα τα συστατικά και άπλωσε μια λεπτή στρώση στο πρόσωπο. Άφησε τη μάσκα για περίπου 15 λεπτά. Απομάκρυνέ τη με ένα πετσετάκι βρεγμένο με ζεστό νερό.

 

Συνταγές ομορφιάς με καφέ: Απολεπιστικό προσώπου

Όλες χρειαζόμαστε ένα καλό απολεπιστικό, γιατί λοιπόν να μην διαλέξουμε ένα με φυσικές ιδιότητες που λειαίνει τις ενοχλητικές ρυτίδες και μαλακώνει το ξηρό δέρμα; Ένα απολεπιστικό με καφέ θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς το νεκρό δέρμα ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τη φυσική διαδικασία ανανέωσης του οργανισμού σου για την παραγωγή νέων δερματικών κυττάρων, κάτι που δημιουργεί το εφέ λάμψης που αγαπάμε όλες.

 

Υλικά

2 κ.σ. τριμμένους κόκκους καφέ (φρέσκους, αν είναι δυνατό)

1 κ.σ. φυσικό έλαιο της προτίμησής σου: ελαιόλαδο, από σταφύλι, καρύδα ή αμύγδαλο

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη.

Εκτέλεση

Ανάμιξε τα στερεά συστατικά και μετά πρόσθεσε το λάδι. Με βάση την υφή του scrub που θέλεις, πρόσθεσε λιγότερη ή περισσότερη καστανή ζάχαρη. Κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου με την πάστα που δημιουργήθηκε, με απαλές, κυκλικές κινήσεις και μετά ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

 

Συνταγές ομορφιάς με καφέ: Θεραπεία για λαμπερά μαλλιά

Αυτή η εκπληκτική θεραπεία μαλλιών με καφέ θα ανανεώσει τα μαλλιά σου θα τα κάνει να δείχνουν λαμπερά και υγιή. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά του καφέ καταπολεμούν τις ασθένειες και  συμβάλουν στην απόκτηση πιο δυνατών θυλάκων τριχών που βοηθούν τα μαλλιά να μακραίνουν.

 

Υλικά

Καφές

Νερό

Εκτέλεση

Φτιάξε έναν δυνατό καφέ και μετά πρόσθεσε λίγο νερό. Άφησέ τον να κρυώσει μέχρι το μείγμα να είναι χλιαρό. Όρθια μέσα στη μπανιέρα χύσε το υγρό επάνω στα μαλλιά και στο κρανίο σου, μετά τύλιξε τα μαλλιά με πλαστική μεμβράνη ή φόρα ένα πλαστικό σκουφάκι. Περίμενε 20 λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό.

 

Συνταγές ομορφιάς με καφέ: Απολεπιστικό για όλο σου το σώμα

Με μόνο τέσσερα φυσικά συστατικά, αυτό το απολεπιστικό για όλο το σώμα θα κάνει το δέρμα σου να δείχνει πιο υγιές μετά την πρώτη χρήση. Η καφεΐνη βοηθά στη μείωση της ανεπιθύμητης λιπαρότητας, κάνοντας το δέρμα σου να δείχνει αψεγάδιαστο. Η άγρια υφή των κόκκων του καφέ θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντάς σε με εκπληκτικό, απαλό δέρμα.

 

Υλικά

1/2 φλιτζ. τριμμένους κόκκους καφέ

1/2 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας

1/4 φλιτζ. λάδι καρύδας

1 κ.γ. τριμμένη κανέλα

Εκτέλεση

Ανάμιξε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το λάδι καρύδας που έχεις είναι στερεό, ζέστανέ το ελαφρά μέχρι να λιώσει. Περίμενε όμως να έρθει ξανά σε θερμοκρασία δωματίου προτού το προσθέσεις τα υπόλοιπα συστατικά. Αυτό είναι για να βεβαιωθείς ότι τα απολεπιστικά σου δεν θα λιώσουν μέσα στο λάδι! Μόλις ανακατευτούν, φύλαξε το scrub σου σε ένα αεροστεγές δοχείο. Χρησιμοποίησέ το σε όλο σου το σώμα για εκπληκτική απολέπιση.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα