Έτσι θα σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

Έτσι θα σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

Η ονυχοφαγία συγκαταλέγεται σίγουρα στις συνήθειες που είναι δύσκολο να σταματήσεις. Δυστυχώς, εκτός των άλλων, καταστρέφει τα νύχια, δημιουργεί πληγές και είναι -σαφώς- αντιαισθητικό. Η ψυχολόγος, Ph.D, Mary Lamia, ο δερματολόγος Chris Adigun και η μανικιουρίστα Elle Gerstein δίνουν πολύτιμες συμβουλές για να κόψεις αυτή την κακιά συνήθεια:

 

Σκέψου τις συνέπειες

Η μόνιμη ονυχοφαγία μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις, πόνο και προσωρινή (ή και μόνιμη) παραμόρφωση των νυχιών. Δηλαδή, η απερίσκεπτη συνήθεια που πίστευες πως ήταν σχετικά ακίνδυνη μπορεί να σου προκαλέσει πολύ σοβαρά και μόνιμα προβλήματα.

 

Κακή γεύση στο στόμα

Ο Dr. Adigun προτείνει να δοκιμάσεις ένα βερνίκι νυχιών με άσχημη γεύση (κυκλοφορούν διάφορα στο εμπόριο που προορίζονται γι’ αυτό τον σκοπό). Ίσως, αποδειχθεί αρκετό για να μη ξαναθελήσεις να βάλεις τα δάχτυλα σου στο στόμα.

 

Μία καλή δικαιολογία για μανικιούρ

«Επένδυσε» ένα ποσό σε εβδομαδιαία μανικιούρ για να δεις πόσο ωραία είναι τα νύχια σου. Αυτό μπορεί να σε κάνει να σταματήσεις αυτή την κακιά συνήθεια, ενώ παράλληλα μπορείς να προτιμήσεις και κάποιο ημιμόνιμο μανικιούρ αφού θα κρατήσει πολύ περισσότερο καιρό και ίσως σε αποτρέψει από το να ενδώσεις στο φάγωμα.

 

Κράτα τα χέρια σου απασχολημένα

Δαχτυλίδια, κορδέλες και διάφορα άλλα παιχνίδια θα κρατήσουν τα χέρια σου απασχολημένα και θα σε αποσπάσουν από τη συνήθεια σου. Μπορείς ακόμα και να ψεκάσεις λίγο άρωμα στα χέρια σου.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα