Ξηρή επιδερμίδα; Πέντε λάθη που κάνεις στο καθημερινό ντους

Ξηρή επιδερμίδα; Πέντε λάθη που κάνεις στο καθημερινό ντους

Όσο κι αν ψάχνεις την τέλεια κρέμα σώματος και όσα layers κι αν φορέσεις για να το προστατέψεις, πολλές φορές δεν μπορείς να αποφύγεις την εμφάνιση ξηρών περιοχών και το ξεφλούδισμα. Οι ειδικοί επιμένουν πως η φροντίδα της επιδερμίδας σου πρέπει να ξεκινάει στο ντους και να ενισχύεται με την κατάλληλη κρέμα σώματος.

 

Όσο απλό κι αν ακούγεται ένα ντους, να πώς μπορεί να βλάπτει την επιδερμίδα σου:

 

Το νερό είναι πολύ ζεστό

Μπορεί ένα καυτό ντους να σε χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη μέρα ή να σε ζεσταίνει τα κρύα πρωινά όμως δεν είναι καθόλου καλό για την επιδερμίδα σου. Κι’ αυτό γιατί το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου και επιδεινώνει τις δερματικές παθήσεις και την ξηρότητα. Από την άλλη, το κρύο νερό δεν ωφελεί παρά μόνο σε περιπτώσεις που κοκκινίζεις πολύ εύκολα. Η χρυσή τομή είναι ένα ολιγόλεπτο ντουζ με χλιαρό νερό.

 

Το σαπούνι σου κάνει πολύ αφρό

Όσο περισσότερο αφρό κάνει ένα σαπούνι τόσο περισσότερο ξηραίνει η επιδερμίδα σου. Αυτό συμβαίνει γιατί ο αφρός οφείλεται στην ουσία που έχει την ικανότητα να τραβάει τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα. Αν νιώθεις μια ξηρότητα μετά το μπάνιο δοκίμασε ένα πιο κρεμώδες και ενυδατικό σαπούνι ή ακόμη και καθαριστικά λάδια και θα δεις αμέσως διαφορά.

 

Δεν ξεπλένεσαι καλά

Αν χρησιμοποιείς σκληρά σαπούνια (σαν αυτά που είπαμε πριν πως καλό είναι να αποφεύγεις) είναι απαραίτητο να ξεπλένεσαι πολύ καλά με νερό γιατί αν μείνουν στην επιδερμίδα σου μπορεί να προκαλέσουν ακόμα περισσότερη ξηρότητα και ερεθισμούς. Από την άλλη, τα απαλά, ενυδατικά σαπούνια είναι σχεδιασμένα ώστε να μην ξεπλένονται εντελώς και να μένουν πάνω σου σαν ενυδατικό φιλμ.

 

Βάζεις μάσκες καθαρισμού μετά το ντουζ

Πολλές από εμάς βάζουμε μάσκα και πλένουμε το πρόσωπό μας μετά το ντους. Αυτό όμως ξηραίνει υπερβολικά πολύ την επιδερμίδα σου. Η σωστή σειρά είναι να βάζεις μάσκα προσώπου πριν να το πλύνεις και μετά το ντουζ να εφαρμόζεις μια ενυδατική κρέμα για να αποκαταστήσεις την υγρασία της.

 

Τρίβεις την επιδερμίδα σου με την πετσέτα

Η στιγμή που βγαίνεις από το μπάνιο και τρέμεις είναι για όλους μια κάπως δυσάρεστη εμπειρία όμως το να τρίβεσαι έντονα με την πετσέτα για να ζεσταθείς είναι ο,τι χειρότερο. Ο σωστός τρόπος για να στεγνώσεις είναι να ταμπονάρεις την πετσέτα κατά τόπους με απαλές κινήσεις και αμέσως μετά να απλώσεις μια ενυδατική λοσιόν σε χέρια, πόδια και κορμό.

 

Πηγή: missbloom.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα