Πώς θα αποφύγεις να χαλάσει το μακιγιάζ σου από τα γυαλιά ηλίου

Πώς θα αποφύγεις να χαλάσει το μακιγιάζ σου από τα γυαλιά ηλίου

Κάνεις τόσο κόπο να πετύχεις το τέλειο μακιγιάζ και αφού φορέσεις τα γυαλιά ηλίου σου ό,τι έχεις καταφέρει γκρεμίζεται σταδιακά. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της μύτης όπου τα γυαλιά ακουμπούν περισσότερο, το foundation συγκεντρώνεται σε ένα σημείο και φυσικά καταλήγει επάνω στα γυαλιά σου. Σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο έχεις μπαλώματα στο μακιγιάζ σου αλλά και κιτρινισμένα γυαλιά. Πώς θα αποφύγεις να χαλάσει το μακιγιάζ σου από τα γυαλιά ηλίου;

Πώς θα αποφύγεις να χαλάσει το μακιγιάζ σου;

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το setting spray* και την setting powder**.

*setting spray: σπρέι που τοποθετείς μετά το τέλος του μακιγιάζ για να πετύχεις μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ αλλά και έξτρα υγρασία. Επίσης βοηθούν στο να «λιώσει» το ένα προϊόν μέσα στο άλλο και να δείχνει το αποτέλεσμα πιο φυσικό. 

** setting powder: Οι Setting powders είναι οι πούδρες που εφαρμόζονται απευθείας μετά το foundation. Αυτές είναι οι με χρώμα ή χωρίς, τις λεγόμενες διάφανες ή αλλιώς translucent, και η δουλειά τους είναι να σετάρουν το μακιγιάζ, όπως λένε οι make up artists, ή αλλιώς να το «κλειδώνουν» καθώς και να χαρίζουν ένα ματ αποτέλεσμα. 

Αφότου τελειώσεις το μακιγιάζ σου, λοιπόν, εφαρμόζεις setting powder σε σημεία όπως το μέτωπο, το πηγούνι και η μύτη, ώστε να πετύχεις την τέλεια ματ όψη, και ολοκληρώνεις ψεκάζοντας το πρόσωπό σου με σπρέι. 

Το ίδιο κάνεις και με τα γυαλιά σου. 

Στο σημείο που τα γυαλιά σου ακουμπούν στο δέρμα σου, εφαρμόζεις με το δάχτυλό σου λίγη ποσότητα πούδρας και έπειτα ψεκάζεις με λίγο σπρέι. 

Με αυτό τον τρόπο έχεις δημιουργήσει στα γυαλιά ένα προστατευτικό φιλμ που δε θα δημιουργεί τριβή στην περιοχή και θα προστατεύει την επιδερμίδα σου από το να γίνει λιπαρή και να απομακρύνει όλο το προϊόν που έχεις ήδη εφαρμόσει.

Και αν αυτό νομίζεις ότι θα φύγει σε μία ώρα, να σου θυμίσω ότι ένα setting spray πρέπει να υπάρχει σε κάθε γυναικεία τσάντα αφού ανανεώνει το μακιγιάζ, χαρίζει ενυδάτωση και λαμπερό αποτέλεσμα.

 

Πηγή: missbloom.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα