Δέκα tips για άψογη εφαρμογή του κραγιόν

Δέκα tips για άψογη εφαρμογή του κραγιόν

Θέλεις να δώσεις έμφαση στα χείλη; Υιοθέτησε τις παρακάτω συμβουλές για να βάζεις κραγιόν με το σωστό τρόπο.

1. Ξεκίνα από την αρχή

Ξεκίνα από όμορφα χείλη. Κάνε μία ή δυο φορές την εβδομάδα απολέπιση στα χείλη σου (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μείγμα από αλάτι και αμυγδαλέλαιο) και μετά άπλωσε ένα balm.

 

2. Απόφυγε την υπερβολική λάμψη

“Η γυαλάδα μπορεί να δείχνει φτηνή”, λέει ο makeup artist Troy Surratt. Ψάξε για κραγιόν με ένα κρεμώδες τελείωμα. “Η αντανάκλαση του φωτός θα πρέπει να προέρχεται από την υγρασία μέσα στη φόρμουλα, όχι από μεταλλικό χρωματισμό”, λέει.

 

3. Βρες το σωστό φωτεινό

Διάλεξε μια φωτεινή απόχρωση ανάλογα με το φυσικό χρώμα των χειλιών σου – όχι τον τόνο της επιδερμίδας σου. Οι γυναίκες με χλωμά χείλη δείχνουν πιο όμορφες με κόκκινο του κερασιού ή κοραλλί. Για φυσικά κόκκινα χείλη, δοκίμασε το καυτό ροζ, το πορτοκαλί ή το χρώμα του βατόμουρου. Για σκούρα χείλη, το καφεκόκκινο και το κόκκινο της Βουργουνδίας είναι ιδανικά.

 

4. Δείξε όμορφη με το nude

Το πιο όμορφο nude χρώμα χειλιών είναι ελαφρά πιο λαμπερό ή πιο σκούρο από την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Αν είσαι χλωμή, ψάξε κάποιο με μια υπόνοια ροζ. Εκείνες με τον κίτρινο ή σταράτο τόνο επιδερμίδας ή με σκούρο δέρμα δείχνουν πιο όμορφα με το μπεζ της άμμου.

 

Διάβασε επίσης: 8 μυστικά για σωστό μακιγιάζ στα χείλη σου

 

5. Απόφυγε το εφέ του βαμπίρ

Οι αποχρώσεις με βάση το μπλε -ή το μαύρο- που είναι υπερβολικά σκούρες μπορεί να είναι αυστηρές, να σε δείχνουν μεγαλύτερη ή να είναι ακόμη και λίγο τρομαχτικές. Αναζήτησε καλύτερα κραγιόν με αποχρώσεις του βατόμουρου.

 

6. Μην ανησυχείς για το περίγραμμα

“Το περίγραμμα δεν είναι πια απαραίτητο – τα σημερινά κραγιόν δεν τρέχουν” λέει ο Surratt. Για να τονίσεις τις καμπύλες των χειλιών σου ή να προσφέρεις συμμετρία, χρησιμοποίησε ένα μολύβι που ταιριάζει με τα χείλη σου όχι με το κραγιόν σου.

 

7. Μαλάκωσε τις άκρες

Η προσεκτική εφαρμογή είναι καλό – η ιατρική ακρίβεια δεν είναι. Απλά μουτζούρωσε απαλά το περίγραμμα των χειλιών σου.

 

8. Ξεκίνα από τη μέση

Όταν απλώνεις οποιαδήποτε απόχρωση κραγιόν, ξεκίνησε από το κέντρο των χειλιών και ανάμιξε το χρώμα προς τις γωνίες του στόματός σου. (Ποτέ μην απλώνεις χρώμα κατευθείαν στις γωνίες των χειλιών σου – το αποτέλεσμα θα θυμίζει κλόουν.)

 

9. Μην το παρακάνεις

Για να μη δείχνει βαριά μια έντονη απόχρωση κραγιόν άπλωσέ τη μόνο στο κάτω σου χείλι. Πίεσε τα χείλια σου μεταξύ τους και χρησιμοποίησε το δάχτυλό σου για να μοιράσεις παντού το χρώμα.

 

10. Πίεσε, πίεσε, πίεσε

Για να κάνεις το κραγιόν σου να διαρκέσει περισσότερο, εφάρμοσέ το κατευθείαν από τη συσκευασία, πίεσε ανάμεσα στα χείλη σου ένα χαρτομάντιλο και μετά πέρασέ το ξανά. “Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις μία βάση και η δεύτερη στρώση προσθέτει λάμψη και κάλυψη”, λέει ο Surratt.

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα