Τριχόπτωση: Πώς θα την προλάβεις ή θα την μειώσεις χωρίς φάρμακα

Τριχόπτωση: Πώς θα την προλάβεις ή θα την μειώσεις χωρίς φάρμακα

Τα πράγματα δεν είναι τόσο τρομακτικά όσο απεικονίζονται στην χτένα, την μπανιέρα ή στο μαξιλάρι, που έχουν γεμίσει με χαμένες τρίχες. Η δερματολόγος δρ Francesca Fusco, μία διεθνώς αναγνωρισμένη γιατρός με ειδίκευση στην καλλυντική δερματολογία και έδρα το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, εξηγεί: Με εξαίρεση την αλωπεκία που οφείλεται σε μόνιμη διαταραχή ή σε ποικίλα παθολογικά-ορμονικά προβλήματα και η οποία εμφανίζεται και σε πολλές γυναίκες, κυρίως μετά την εμμηνόπαυση, η εποχική τριχόπτωση δεν πρέπει να σε ανησυχεί ιδιαίτερα.

 

Η ίδια, όπως βέβαια και όλοι οι δερματολόγοι, επισημαίνουν ότι το να χάνει κανείς 50-80 τρίχες την ημέρα είναι φυσιολογικό. Διερεύνησε την κατάσταση, αν τα μαλλιά σου είναι πολύ αδύναμα, ή αν παρατηρήσεις παρατεταμένη τριχόπτωση. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να επισκεφτείς το δερματολόγο σου, ο οποίος, με την κλινική εξέταση, τη λήψη ιστορικού και κάποιες αιματολογικές εξετάσεις, θα διαπιστώσει τα αίτια της τριχόπτωσης δίνοντάς σου την κατάλληλη αγωγή.

 

Μείωσε την τριχόπτωση χωρίς φάρμακα

Οι περισσότερες ελαφριές μορφές γυναικείας τριχόπτωσης παύουν να μας ταλαιπωρούν από τη στιγμή που θα προλάβουμε το «κακό» στη… ρίζα του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλη η δύναμη και η ενέργεια των μαλλιών ξεκινά από το εσωτερικό τους. Συνεπώς, εκεί πρέπει να επικεντρώσεις τη φροντίδα τους και η συνταγή είναι: σωστή διατροφή, ειδικά προϊόντα και κατάλληλο μασάζ!

 

Πάρε ένα συμπλήρωμα διατροφής κατά της τριχόπτωσης

Προτίμησε εκείνα με φυσική σύνθεση, εμπλουτισμένη με βιταμίνες Α και C, ψευδάργυρο, σιτέλαιο, μαγιά μπίρας, βασιλικό πολτό και τα θειούχα αμινοξέα L- κυστίνη, L- μεθειονίνη και ταυρίνη που αποτελούν κύριους δομικούς λίθους της κερατίνης της τρίχας, του βολβού και των τριχοφόρων θυλάκων.

 

Τα ειδικά σαμπουάν

Ψάξε για θεραπευτικά σαμπουάν , ειδικές λοσιόν και αμπούλες που, χάρη στα δραστικά συστατικά τους, δυναμώνουν την τρίχα σε βάθος και αυξάνουν την πυκνότητα των μαλλιών.

 

Η σωστή διατροφή

Κατανάλωνε καθημερινά τροφές πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ακόρεστα λιπαρά οξέα, συστατικά που θα βρεις στο ψάρι, το αβγό, το άπαχο κρέας, τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, τα όσπρια, το γάλα, το ψωμί ολικής άλεσης, τα δημητριακά και το ελαιόλαδο. Απόφυγε την υπερβολική ζάχαρη και καφεΐνη.

 

Κάνε καθημερινό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων για 5-10 λεπτά

Η τεχνική αυτή ανακουφίζει από το στρες, αυξάνει την αιμάτωση στο τριχωτό της κεφαλής και βοηθά στο δυνάμωμα των ριζών.

Πηγή: shape.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα