Φτιάξε μόνη σου τρεις μάσκες για τα μαλλιά με υλικά από την κουζίνα σου

Φτιάξε μόνη σου τρεις μάσκες για τα μαλλιά με υλικά από την κουζίνα σου

Θέλεις μεταξένια υφή, υγιή όψη και δύναμη στα μαλλιά σου; Οι μάσκες για τα μαλλιά που σου προτείνουμε περιέχουν απλά υλικά που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα σου φυσικά υλικά και θα τις φτιάξεις μόνη σου εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

 

1. Με πορτοκάλι για λάμψη

Ανακάτεψε 250ml νερό, 30ml χυμό πορτοκαλιού από 2 σταγόνες αιθέριων ελαίων από δεντρολίβανο και άνθη πορτοκαλιάς και άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου για περίπου 15 λεπτά. Οι ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων και του χυμού πορτοκαλιού θα τα θρέψουν ιδανικά, διατηρώντας τα υγιή και πιο λαμπερά από ποτέ.

 

2. Με μαγιονέζα και κρέμα γάλακτος για υγιή όψη

Χτύπησε στο μπλέντερ 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο, ένα ασπράδι αβγού, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα και ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Αφού απλώσεις τη μάσκα από τις ρίζες ως τις άκρες τύλιξε το κεφάλι με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή σελοφάν και άφησέ το να δράσει για 30 λεπτά, ξέπλυνε και λούσε τα μαλλιά σου κανονικά.

 

3. Με αιθέρια έλαια για μεταξένια υφή

Περιέχει ένα πλήθος πολύτιμων φυτικών αποσταγμάτων τα οποία θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της απώλειας των φυσικών ελαίων που διαθέτει η τρίχα, ενώ παράλληλα θα τη δυναμώσουν προσδίδοντάς της μεγαλύτερη λάμψη και μεταξένια υφή.

 

Θα χρειαστείς:

 

30 ml από ψίχα βερίκοκου

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο από χαμομήλι

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ylang ylang

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανταλόξυλο

Ρίξε το μείγμα στην παλάμη σου, κάνε αργό μασάζ στη ρίζα και άπλωσέ το με τα δάχτυλα ως την άκρη. Μετά ξέβγαλε και λούσου κανονικά.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα