Bronzer ή ρουζ; Πότε και πώς θα τα χρησιμοποιείς για ένα ωραίο αποτέλεσμα

Bronzer ή ρουζ; Πότε και πώς θα τα χρησιμοποιείς για ένα ωραίο αποτέλεσμα

Bronzer ή ρουζ; Γνωρίζεις ποιο είναι το ιδανικό ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου και πώς θα τα αξιοποιήσεις σωστά στο μακιγιάζ σου; Mάθε αναλυτικά παρακάτω.

 

Ρουζ

Το ρουζ φωτίζει την εμφάνιση σου. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που έχουν πιο ανοιχτόχρωμα δέρμα επωφελούνται πιο πολύ από το ρουζ. Η χρήση του ρουζ δίνει μια φυσική όψη ζωντάνιας και λάμψης στην επιδερμίδα, αρκεί βέβαια να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση.

Πως εφαρμόζεται σωστά: Το ρουζ πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στα ζυγωματικά σου και σε κανένα άλλο σημείο του προσώπου. Πολλές γυναίκες έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να βάλουν ρουζ και σε άλλες περιοχές του προσώπου, αυτό όμως δεν ισχύει. Το υπερβολικό ρουζ μπορεί να κάνει το look σου πιο φτηνό ή και να το καταστρέψει εντελώς. Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο πινέλο για να απλώσεις το ρουζ με απαλές κινήσεις, ξεκινώντας από τα ζυγωματικά και συνεχίζοντας προς τα πάνω και προς τα έξω.

 

Bronzer

Το bronzer είναι ιδανικό για όσες έχουν πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα ή ένα φυσικό μαύρισμα. Στις πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες το bronzer χαρίζει μια λάμψη την οποία δεν μπορεί να δώσει το ρουζ. Κυκλοφορεί σε πολλές μορφές, όπως σε τζελ , σε στικ, σε κρεμώδη μορφή και σε πούδρα. Διαλέγοντας το σωστό bronzer μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να είναι έως 2 τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σου. Ακόμη, πρέπει να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσεις για να σου δώσει μια όψη μαυρίσματος, αλλά για να τονίσει το μαύρισμα που ήδη έχεις. Μπορείς να διαλέξεις ένα ιριδίζων bronzer που θα σου προσφέρει έξτρα λάμψη, πρόσεχε όμως να μην το παρακάνεις γιατί το look σου θα δείχνει ψεύτικο.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα