Τελικά, πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ;

Τελικά, πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ;

Πολλές από εμάς κάνουμε συχνούς καθαρισμούς, αγοράζουμε ακριβά προϊόντα skincare και προσέχουμε τη διατροφή μας προκειμένου να έχουμε την αψεγάδιαστη επιδερμίδα που πάντα ονειρευόμασταν. Και παρόλα αυτά δεν κάνουμε το πιο απλό και σημαντικών όλων: Δεν καθαρίζουμε τα πινέλα μας. Guilty as charged!

Τα πινέλα είναι κάτι σαν τα όπλα στο μακιγιάζ. Αυτά μάς βοηθούν να πετύχουμε το τέλειο smokey eye ή την καλύτερη βάση. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που γεμίζουν τόσο συχνά με υπολείμματα μακιγιάζ, σκόνη, αλλά και φυσικά έλαια του προσώπου μας, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ακμή, αλλά και άλλα δερματικά προβλήματα, όπως δερματίτιδα.

Πόσο συχνά πρέπει να τα καθαρίζουμε;

Ιδανικά θα πρέπει να τούς κάνουμε ένα καλό καθάρισμα με ένα ήπιο σαπούνι τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα. Ειδικά τα πινέλα προσώπου, όπως εκείνο για το ρουζ και το foundation, θα πρέπει να είναι πρώτα στην to-do λίστα σας. Τα πινέλα των ματιών μπορείτε να τα καθαρίζετε και μία φορά το μήνα.

Σε περίπτωση που συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε τα πινέλα σας για να κάνετε το μακιγιάζ και άλλων ατόμων, σάς εφιστώ την προσοχή! Θα πρέπει να τα καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση, για να μην μεταφέρονται βακτήρια από τον έναν στον άλλον.

Οι παραπάνω κανόνες ισχύουν φυσικά και για τα σφουγγαράκια μακιγιάζ.

Προσοχή! Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ότι τα πινέλα σας χάνουν τρίχες, μυρίζουν περίεργα ή δεν καθαρίζονται όσο καλά καθαρίζονταν κάποτε, αντικαταστήστε τα αμέσως.

 

Πηγή: marieclaire.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα