Τέσσερα πράγματα που καταστρέφουν τα μαλλιά σου και τι να κάνεις

Τέσσερα πράγματα που καταστρέφουν τα μαλλιά σου και τι να κάνεις

Έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά και προσπαθείς να βρεις το λόγο; Mήπως φθείρεις την τρίχα με συνήθειες που, ίσως, αγνοείς; Η beauty expert αναλύει όλα όσα καταστρέφουν τα μαλλιά σου.

1. Οι βαφές

Οι οξειδωτικοί παράγοντες που περιέχουν οι περισσότερες βαφές τροποποιούν τη δομή της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται εύθραυστα, ξηρά και σκληρά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προτιμάς προϊόντα ειδικά μελετημένα για βαμμένα μαλλιά.

2. Η ισιωτική

Μια δραστική επέμβαση στα πολύ σγουρά μαλλιά που γίνεται αποκλειστικά στο κομμωτήριο. Η χημική φόρμουλα που χρησιμοποιείται με στόχο το ίσιωμα της τρίχας σπάει τους χημικούς δεσμούς που καθορίζουν το σχήμα της. Η τεχνική αυτή φθείρει τα μαλλιά, τα αδυνατίζει και τα κάνει εύθραυστα.

 

3. Το ντεκαπάζ

Ο αποχρωματισμός της τρίχας, δηλαδή η αφαίρεση της φυσικής χρωστικής ουσίας με στόχο τον τεχνητό επαναχρωματισμό της, είναι δυνατός με την εφαρμογή του ντεκαπάζ. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) που χρησιμοποιείται διαπερνά το στέλεχος της τρίχας ανοίγοντας τα λέπια της και φτάνει στο φλοιό της για να οξειδώσει τη μελανίνη. Η χημική αυτή ένωση κάνει την τρίχα σχεδόν διάφανη. Αν γίνεται συχνά, τα λέπια της τρίχας δεν κλείνουν, αλλά παραμένουν ανασηκωμένα, με αποτέλεσμα να χάνεται η φυσική υγρασία και η λάμψη της τρίχας.

 

4. Το σεσουάρ

Η θερμότητα που αναπτύσσεται με τη χρήση του σεσουάρ, ιδίως όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις, μαλακώνει την κερατίνη και μειώνει τη φυσική υγρασία που έχει το στέλεχος της τρίχας. Αν όμως η χρήση σεσουάρ, όπως και σίδερου για ίσιωμα ή ψαλιδιού για μπούκλες, είναι καθημερινή, πολύ σύντομα οι κατεστραμένες άκρες των μαλλιών θα αποκτήσουν ψαλίδα και θα αρχίσουν να σπάνε. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, πρέπει να το κρατάς σε απόσταση 15-20 εκ. μακριά από τα μαλλιά και να το έχεις ρυθμίσει σε μέτρια ζεστό αέρα. Αν χρησιμοποιείς πολύ το πιστολάκι, θα πρέπει να κουρεύεσαι κάθε 6-8 εβδομάδες.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα