Ξεθώριασμα βαφής μαλλιών: Τρεις συμβουλές για σταθερό χρώμα στα μαλλιά

Ξεθώριασμα βαφής μαλλιών: Τρεις συμβουλές για σταθερό χρώμα στα μαλλιά

Θα ξέρεις καλά πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσεις λαμπερό το φρεσκοβαμμένο χρώμα των μαλλιών σου. Γνωρίζεις, όμως, ποιοι «σαμποτάρουν» τη λάμψη και ευνοούν το ξεθώριασμα της βαφής μαλλιών; Διάβασε παρακάτω τι να κάνεις.

1. Ο ένοχος: Νερό

Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν τα σαμπουάν και τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών ως κύρια αιτία για το ξεθώριασμα των βαμμένων μαλλιών. Ως ένα βαθμό έχουν δίκιο αλλά ο βασικός ένοχος είναι το νερό, το οποίο απομακρύνει τα χρωματικά μόρια.

Τι να κάνεις: Μην λούζεσαι τόσο συχνά! Από τη στιγμή που το νερό αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία για το ξεθώριασμα των βαμμένων μαλλιών, προσπάθησε να μην λούζεσαι κάθε μέρα. Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά, τα σαμπουάν που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα είναι ιδανικά. Όταν λούζεσαι χρησιμοποίησε σαμπουάν μόνο στις ρίζες, χωρίς να τρίβεις τις άκρες και προσπάθησε να είσαι γρήγορη.

2. Ο ένοχος: Ακτίνες UV

Μπορούν να διαβρώσουν το χρώμα και να το μετατρέψουν σε μονότονο και βαρετό. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν πιο σκούρες βαφές (μαύρο, καστανό, κόκκινο), είναι αυτές που αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα το πρόβλημα.

Τι να κάνεις: Μείωσε την έκθεση στον ήλιο φυσικά. Φόρεσε ένα καπέλο αν έχεις σκοπό να μείνεις για αρκετή ώρα στον ήλιο και χρησιμοποίησε αντιηλιακά προϊόντα μαλλιών. Προτίμησε αυτά που δεν θέλουν ξέβγαλμα και μην κάνεις τσιγκουνιές στην ποσότητα.

3. Ο ένοχος: Καταστροφή

Όταν καταστρέφεις τα μαλλιά σου δεν αφαιρείς το χρώμα τους αλλά γίνονται λιγότερο λαμπερά, με αποτέλεσμα να φαίνονται μονότονα.

Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε conditioner. Ανεξάρτητα από το χρώμα τους, τα υγιή μαλλιά δείχνουν πάντα υπέροχα. Το conditioner μειώνει την απορρόφηση νερού και τα σπασίματα της τρίχας. Αν έχεις λεπτή τρίχα, χρησιμοποίησε το μόνο στις άκρες.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα