Γιατί θα έπρεπε να κάνεις απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής

Γιατί θα έπρεπε να κάνεις απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής

Οι πιθανότητες λένε πως περνάς ώρες βάζοντας μάσκες στα μαλλιά σου και ξοδεύεις πολλά χρήματα σε προϊόντα μαλλιών ελπίζοντας πως θα έχουν το υποσχόμενο αποτέλεσμα. Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά παραλείπεις ένα σημαντικό σημείο: την απολέπιση.

Ο celebrity hair guru Christophe Robin αποκαλύπτει τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής.

Για όλους τους τύπους μαλλιών

Όποιος κι αν είναι ο τύπος μαλλιών σου, όλοι μπορούν να ωφεληθούν από την απολέπιση. Ο Christophe εξηγεί πως «ένα scrub στο τριχωτό της κεφαλής ανακουφίζει από τον κνησμό, τους ερεθισμούς αλλά τις λιπαρές ρίζες». Επιπλέον, «όλοι υποφέρουμε από συσσώρευση των προϊόντων που χρησιμοποιούμε γιατί τα περισσότερα σαμπουάν και conditioners περιέχουν αρκετή σιλικόνη και δεν είναι πάντα εύκολο να βεβαιωθούμε πως έχουμε ξεπλύνει όλο το προϊόν. Το θαλασσινό αλάτι είναι παραδοσιακή συνταγή για να απορροφήσει το συσσωρευμένο προϊόν από το τριχωτό της κεφαλής» εξηγεί.

Θα επεκτείνει τη διάρκεια του φορμαρίσματος

Αυτό το γνωρίζουμε εμπειρικά: όσο πιο καθαρά είναι τα μαλλιά μας, τόσο πιο πολύ θα διαρκέσει το φορμάρισμα που θα τους κάνεις με το πιστολάκι, κατά τη διάρκεια του στεγνώματος. «Ένα scrub ελαχιστοποιεί τη σιλικόνη που συσσωρεύεται στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να παρατείνει τη φρεσκάδα στα μαλλιά» αποκαλύπτει ο Christophe.

Θα κάνει τα μαλλιά σου πιο υγιή

Η κινητοποίηση του θύλακα είναι γνωστό πως ενθαρρύνει την ανάπτυξη της τρίχας και μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και υγιή. «Κάνοντας απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής, αφήνεις το κεφάλι σου να αναπνεύσει» λέει ο hair guru.

Πώς θα κάνεις σωστά απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής

Εφάρμοσε το προϊόν σε βρεγμένα μαλλιά και εστίασε στο να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής – «ευγενικά» αλλά σχολαστικά. Αυτό θα κινητοποιήσει την κυκλοφορία και θα αφαιρέσει τα υπολείμματα των προϊόνταν. Πρόσθεσε νερό για να δημιουργήσεις έναν πλούσιο αφρό και ξέβγαλε καλά με νερό. Ο Christophe προτείνει να συνεχίσεις με μία μάσκα από τη ρίζα ως τις άκρες για να θρέψουν πράγματι τα μαλλιά σου και να αποφύγεις την ξηρότητα.

D.I.Y. συνταγή για scrub

Υλικά

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. αλεσμένη βρώμη

2 κ.σ. conditioner

Οδηγίες

Aνάμειξε τα υλικά σε ένα μπολ και εφάρμοσε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα