Μάσκα με άργιλο: Πότε να τη χρησιμοποιήσεις; Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Μάσκα με άργιλο: Πότε να τη χρησιμοποιήσεις; Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Πόσα ξέρεις, τελικά, για τη μάσκα με άργιλο; Η ιδέα για χρήση αργίλου ή λάσπης για θεραπείες του δέρματος δεν είναι καινούρια. Η λάσπη πάντοτε θεωρούταν ότι έχει «θαυματουργές» ιαματικές ιδιότητες. Μπορεί η λάσπη να μην είναι θαυματουργή, όμως όπως και ο άργιλος έχει κάποιες ιδιότητες που βοηθούν το δέρμα.

Το πιο κοινό είδος άργιλος που χρησιμοποιείται στις μάσκες προσώπου είναι η καολίνη ή λευκός άργιλος. Η καολίνη είναι γνωστή για την ιδιότητα της να απορροφά το σμήγμα και να ενυδατώνει ταυτόχρονα το δέρμα, αφήνοντας το απαλό. Η καολίνη συνδυάζεται με νερό και πηκτικές ουσίες για να βελτιώνεται η υφή του προϊόντος.

Ποιοι να χρησιμοποιούν μάσκα με άργιλο;

Καθώς η καολίνη απορροφά το σμήγμα, οι μάσκες αργίλου είναι καλύτερες για γυναίκες με λιπαρό δέρμα, ή με επιδερμίδα επιρρεπή στην ακμή. Η καολίνη εκτός από το γεγονός ότι απορροφά τη λιπαρότητα, έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση της ακμής.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Παρά το γεγονός ότι ο άργιλος απορροφά τέλεια την λιπαρότητα, μερικές φορές μπορεί να δημιουργήσει ξηρότητα. Οι γυναίκες με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα πρέπει να αποφεύγουν τέτοιου είδους μάσκες. Αλλά και οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα πρέπει να τις χρησιμοποιούν περιστασιακά, καθώς η συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Θυμήσου ότι λίγη λιπαρότητα είναι καλή για την επιδερμίδα – δεν πρέπει να την αφυδατώσεις εντελώς!

 

Shape tip: Θυμήσου να ακολουθήσεις τις οδηγίες και να μην αφήσεις τη μάσκα περισσότερη ώρα από όση προτείνεται γιατί θα καταλήξεις με αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα