Αν θες λαμπερό δέρμα αυτό είναι το μόνο που δεν πρέπει να ξεχνάς

Αν θες λαμπερό δέρμα αυτό είναι το μόνο που δεν πρέπει να ξεχνάς

Όλες έχουμε κακές συνήθειες. Και παρότι δεν πρόκειται να σε κρίνουμε (το ξέρεις ότι δεν είναι το στιλ μας!), θα μοιραστούμε μαζί σου ένα από τα σημαντικότερα μυστικά για καλό δέρμα.

Ζητήσαμε από τη guru για τη φροντίδα του δέρματος και αισθητικό των celebrities Renée Rouleau να μας βοηθήσει να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Η Rouleau μας ξεκαθάρισε πως ο βραδινός καθαρισμός προσώπου είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να παραλείπουμε. Διπλός καθαρισμός προσώπου: Τελικά, κάνει καλό στην επιδερμίδα σου ή όχι;

Θέλεις καλό δέρμα; Μάθε τα δεδομένα

Ποιος είναι ο βασικός λόγος που πέφτεις στο κρεβάτι χωρίς να καθαρίσεις το πρόσωπό σου. Η κούραση. “Κατανοώ πως απαιτείται μεγάλη πειθαρχία και προσπάθεια για να έχεις μία πλήρη βραδινή ρουτίνα περιποίησης, ειδικά όταν είσαι κουρασμένη και δεν έχει αρκετά κίνητρα” σχολιάζει η Rouleau. “Ωστόσο, βρίσκομαι εδώ για να σου πως πως αν θέλεις το δέρμα σου να είναι στα καλύτερά του, θα πρέπει να το κάνεις!”

Πώς θα βοηθήσεις τον εαυτό σου για καλό δέρμα

Βήμα 1: “Ο σχεδιασμός είναι βασικός, οπότε βγάλε τα προϊόντα περιποίησης και βάλε τα στο ράφι πάνω από το νιπτήρα” προτείνει η Rouleau.

Βήμα 2: Παρότι δεν θα πάρουν ποτέ τη θέση ενός κανονικού καθαρισμού, χρησιμοποίησε ένα μαντιλάκι αλλά μην παραλείψεις να ξεπλύνεις το δέρμα σου με νερό μετά. Σημείωση: Τα μαντιλάκια καθαρισμού δεν είναι η καλύτερη επιλογή επειδή απλά απλώνουν τη βρομιά, τα βακτήρια, τη λιπαρότητα και το makeup σε όλο σου το πρόσωπο.

Ουσιαστικά είναι σαν να βάζεις γαλάκτωμα καθαρισμού στο πρόσωπό σου και να μην το ξεπλένεις. “Παρότι οι καθαριστικοί παράγοντες στα μαντιλάκια είναι σχεδιασμένοι για να διασπούν το μακιγιάζ και τους ρύπους, αυτό που τους απομακρύνει πραγματικά από το πρόσωπό σου είναι το νερό” λέει η Rouleau. “Σκούπισε, ξέπλυνε και πέσε για ύπνο – εύκολο”.

Βήμα 3: Αν βαριέσαι πολύ να πλύνεις το πρόσωπό σου το βράδυ, βάλε το πρωί μια detox μάσκα με αντιβακτηριακούς παράγοντες για να καθαρίσουν οι πόροι και να αποτρέψεις τυχόν ξεσπάσματα ακμής.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα