15 +1 μαγικά tips για τέλεια χείλη

15 +1 μαγικά tips για τέλεια χείλη

1. Μην τονίζεις και μάτια και χείλη

Οι γυναίκες που βάφουν έντονα τα μάτια και τα χείλη τους καταλήγουν με ένα όχι ιδιαίτερα κολακευτικό αποτέλεσμα. Προτίμησε ελαφρύ μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο όταν διαλέγεις έντονο κραγιόν και αντιστρόφως όταν θέλεις να τονίσεις τα μάτια σου προτίμησε μια ελαφριά απόχρωση κραγιόν ή γκλος.

 

2. Όγκος στα χείλη

Αν θέλεις ογκώδη χείλη κάνε το περίγραμμα με ένα μολύβι χειλιών ακριβώς εκεί που τελειώνει η γραμμή των χειλιών σου και πρόσθεσε λίγο γκλος στη μέση του κάτω χείλους.

 

3. Άπλωσε το σωστά

Μερικές γυναίκες χρησιμοποιούν ένα πινελάκι ενώ άλλες απλώνουν το κραγιόν με το δάχτυλο τους. Σε αυτόν τον τομέα δεν υπάρχουν κανόνες! Βρες τον τρόπο που σε βολεύει αρκεί να είναι καλό το αποτέλεσμα.

 

4. Μολύβι για βάση

Πριν βάλεις κραγιόν πέρασε στα χείλη σου μια στρώση μολύβι χειλιών. Με τον τρόπο αυτό το κραγιόν κρατάει περισσότερο.

 

5. Πριν ή μετά;

Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν το μολύβι χειλιών πριν βάλουν κραγιόν. Μερικές φορές όμως αν βάλεις το μολύβι μετά το κραγιόν πετυχαίνεις πιο φυσικό αποτέλεσμα.

 

6. Ίδιο χρώμα

Φρόντισε πάντα το μολύβι που χρησιμοποιείς ταιριάζει απόλυτα με το κραγιόν σου.  Ένα πολύ σκούρο μολύβι με ένα πολύ ανοιχτόχρωμο κραγιόν μπορεί να έχει άσχημο αποτέλεσμα.

 

7. Μην δοκιμάζεις το κραγιόν πάνω στα χείλη σου

Αυτή η τακτική είναι πολύ ανθυγιεινή. Αντιθέτως προτίμησε να το δοκιμάσεις στις άκρες των δαχτύλων σου και θα πάρεις μια καλή ιδέα για το πως θα είναι το χρώμα.

 

8. Μην πετάς ένα κραγιόν που δεν σου αρέσει

Οι ειδικοί χρησιμοποιούν διαφορές αποχρώσεις για να κάνουν μείξεις. Έτσι μπορείς κι εσύ να παίξεις με διάφορα χρώματα βρίσκοντας αυτό που σου αρέσει.

  

9. Μην αφήνεις τη στάμπα σου στα ποτήρια

Γλείφοντας τα χείλη σου πριν πιεις κάτι, εμποδίζεις το κραγιόν να απλωθεί πάνω στο ποτήρι σου.

 

10. Όχι πια κραγιόν στα δόντια

Αφού βάλεις κραγιόν χρησιμοποίησε το δείκτη σου για να αποφύγεις τους λεκέδες στα δόντια. Βάλε το δάχτυλο σου μέσα στο στόμα και τράβηξε το προς τα έξω. Έτσι το κραγιόν που περισσεύει θα βγει πάνω στο δάχτυλο και όχι στα δόντια σου.

 

11. Κραγιόν για ρουζ

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο κραγιόν για ρουζ αλλά ποτέ μην χρησιμοποιήσεις ρουζ για κραγιόν!

 

12. Απόφυγε τα ματ κραγιόν όσο μεγαλώνεις

Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο λεπτά γίνονται τα χείλη μας. Για αυτό απόφυγε τα ματ κραγιόν και τα λιπ γκλος και προτίμησε κραγιόν με κρεμώδη υφή. Επίσης επίλεγε κυρίως φωτεινές αποχρώσεις.

 

13. Ποιο σου ταιριάζει

Δεν ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις σε όλες τις επιδερμίδες. Για παράδειγμα τα κραγιόν σε καφέ, πορτοκαλί και κοραλί αποχρώσεις ταιριάζουν σε πολύ λίγες επιδερμίδες.

 

14. Κρύψε τα κιτρινισμένα δόντια

Αν θέλεις να φαίνονται τα δόντια σου λιγότερο κιτρινισμένα τότε διάλεξε ένα κραγιόν με αποχρώσεις του μπλε. Τα βιολετί, μοβ και μπορντό κραγιόν κάνουν καλή δουλειά.

 

15. Ξαναφτιάξε ένα σπασμένο κραγιόν

Αν το αγαπημένο σου κραγιόν έσπασε μην το πετάξεις! Πάρε το σπασμένο κομμάτι και κράτησε ένα αναμμένο σπίρτο κάτω από αυτό για λίγο. Όταν ζεσταθεί και λιώσει ελαφρά βάλε το πάλι στη βάση του και βάλτο στο ψυγείο για 30 λεπτά. Θα είναι σαν καινούριο!

 

16. Τελείωσε το κραγιόν;

Αν τελείωσε το κραγιόν σου χρησιμοποίησε μια μπατονέτα για να βγάλεις τα υπολείμματα από τη βάση. Τοποθέτησε τα σε μια παλέτα μαζί με βαζελίνη και θα έχεις ένα καινούριο λιπ στικ.

 

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα