Πώς να προστατέψεις το μακιγιάζ σου από τη ζέστη και τον ήλιο

Ένας από τους χειρότερους εχθρούς του μακιγιάζ μας είναι το καλοκαίρι. Μπορεί να έχουμε περάσει ώρες ατελείωτες μπροστά στον καθρέφτη προσπαθώντας να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Αρκεί μόνο λίγη ώρα στην αποπνικτική ζέστη για να χαλάσει ότι δημιουργήσαμε.


Αρχίζεις να νιώθεις πως το foundation λιώνει πάνω στο πρόσωπό σου, αισθάνεσαι τον ιδρώτα να αγγίζει κάθε χιλιοστό της επιδερμίδας σου και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα να απαλλαχθείς από αυτόν. Πολύ απλά, διότι θα σκουπίσεις μαζί και το μακιγιάζ. Με άλλα λόγια, ο εφιάλτης κάθε γυναίκας. Για να αποφύγουμε την παραπάνω κατάσταση, συγκεντρώσαμε μερικά βοηθητικά tips.

Ας δούμε, λοιπόν, πως να προστατεύσουμε το μακιγιάζ μας από τον ιδρώτα!


Ξεκινήστε με λοσιόν χωρίς λάδι

Η ενυδατική είναι απαραίτητη ολόκληρο τον χρόνο (ιδιαίτερα εκείνη που έχει SPF. Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε, το δέρμα μας απλώς θα παράγει περισσότερη λιπαρότητα προκειμένου να ενυδατωθεί και αυτό είναι το τελευταίο που θέλουμε μέσα στο καλοκαίρι.
Για να αποτρέψετε το μακιγιάζ σας από το να γλιστρήσει στο πρόσωπό σας, προτιμήστε μια ενυδατική δίχως λάδι για την βάση σας. Γιατί; Το λάδι κατεξοχήν χρησιμοποιείται για να «διαλύσει» τις ενώσεις των καλλυντικών και να αφαιρέσει το μακιγιάζ. Έτσι, αν υπάρχει στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, είναι σαν να ζητάμε αυτό το ανεπιθύμητο «λιώσιμο».

Χρησιμοποιήστε Primer

Όπως έχουμε τονίσει αμέτρητες φορές στο παρελθόν, ένα καλό primer αποτελεί το σημείο-κλειδί για το τέλειο μακιγιάζ. Όχι μόνο βοηθά στην καλύτερη εφαρμογή του foundation πάνω στο δέρμα, αλλά παρατείνει την διάρκειά του και (αν επιλέξετε σωστά) περιορίζει την εμφάνιση της λιπαρότητας.
Προτιμήστε μια ελαφριά φόρμουλα που θα βοηθήσει το foundation να κολλήσει πάνω της. Αποφύγετε τις πολύ παχύρρευστες φόρμουλες με το πολύ λείο αποτέλεσμα.

Διαλέξτε ένα foundation με άργιλο

Ο άργιλος, σε αντίθεση με πολλά από τα χημικά skincare συστατικά, ρυθμίζει τα επίπεδα της λιπαρότητας στο δέρμα μας δίχως να το αφυδατώνει. Το μυστικό για μεγαλύτερη διάρκεια είναι να εφαρμόζετε μόνο μια λεπτή στρώση. Οποιοδήποτε μέρος του foundation δεν έρχεται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα μας είναι πιο εύκολο να «λιώσει».

Χρησιμοποιήστε το setting spray αλλιώς

Ναι, η κλασική του δουλειά είναι να σετάρει το μακιγιάζ μας και να επιμηκύνει την διάρκειά του μέσα στην μέρα. Αντί, όμως, να το χρησιμοποιήσετε μόνο αφού τελειώσετε το μακιγιάζ σας, μπορείτε να κάνετε ένα ακόμη κόλπο.
Αντί να βρέξετε το σφουγγαράκι σας με νερό, μπορείτε να το βρέξετε με setting spray και να το χρησιμοποιήσετε για να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας και να κάνετε blending. Θα έχετε υπέροχη κάλυψη ενώ, ταυτόχρονα, θα «κλειδώνετε» το αποτέλεσμα για το υπόλοιπο της ημέρας. Δηλαδή, το απόλυτο δύο σε ένα σε ότι αφορά το μακιγιάζ.

Ολοκληρώστε και ξεχάστε το

Το τελευταίο βήμα για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα και να σιγουρευτείτε πως δεν θα λιώσει ή θα χαλάσει στην διάρκεια της ημέρας, είναι το σετάρισμα. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια πούδρα για να το πετύχετε.

Επιλέξτε μια translucent πούδρα (δίχως χρώμα δηλαδή) για να μην έχετε cakey αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε νέα πούδρα για να ταιριάζει με την μαυρισμένη σας επιδερμίδα.

Δώστε έμφαση στην ζώνη Τ (κούτελο, μύτη και πιγούνι), εκεί δηλαδή που εμφανίζουμε την περισσότερη λιπαρότητα. Μάλιστα, αν έχετε αρκετά λιπαρή επιδερμίδα και θέλετε πιο καλά αποτελέσματα, μπορείτε να δοκιμάσετε και την τεχνική του baking με loose πούδρα.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα