Scrub σώματος για να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι

Η ώρα που θα βγεις στην παραλία δεν αργεί. Μπορεί αν είμαστε ακόμα στην άνοιξη, αλλά οι ζεστές μέρες είναι ήδη εδώ και σιγά-σιγά το θέμα beach body θα αρχίσει να σε απασχολεί. Εντατικά γυμναστήριο, λίγο προσεκτική στη διατροφή και το σώμα σου θα είναι τέλειο αυτό το καλοκαίρι.

Μήπως όμως πρέπει να κάνεις κάτι και με την επιδερμίδα σου; Ρητορική η ερώτηση αφού εκτός από γυμναστική και διατροφή θα πρέπει να ασχοληθείς και με αποτρίχωση και μαύρισμα. Επομένως, το δέρμα σου πρέπει να είναι προετοιμασμένο για όλα αυτά κι εσύ να έχεις το αποτέλεσμα που θες. Το πιο εύκολο και χρήσιμο που μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις από τώρα είναι ένα scrub για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου.

Εδώ σου έχω μία πολύ εύκολη συνταγή για απολέπιση σώματος με καφέ και καρύδα. Φτιάξε το scrub, ξεκίνα να το κάνεις στο ντους μία φορά της εβδομάδα και σύντομα θα δεις τη διαφορά.

How to:

1/2 φλιτ. έλαιο καρύδας

1 φλιτ. φρεσκοκομμένος καφές ή τα κατακάθι από ελληνικό καφέ

1 φλιτ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γ. Βανίλια σε σκόνη

Διαδικασία:

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνεις το έλαιο καρύδας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τον καφέ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το έλαιο καρύδας μέχρι να ομογενοποιηθούν και με ένα κουτάλι βάζεις το μείγμα σε ένα βάζο που σφραγίζει καλά.

Το scrub είναι έτοιμο για χρήση και μπορείς να το κρατήσεις στο μπάνιο σου για περίπου 2 μήνες.

Η διαδικασία εφαρμογής είναι η γνωστή. Όταν μπαίνεις στο ντους, παίρνεις με τα χέρια σου μία μικρή ποσότητα από το scrub που έχεις φτιάξεις και ξεκινάς να κάνεις μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα. Μόλις τελειώσεις ξεπλένεις με χλιαρό νερό και σκουπίζεις απαλά και ταμποναριστά με μία πετσέτα. Το δέρμα σου θα είναι πιο απαλό και μεταξένιο αφού θα έχει απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα σου θα έχει ενυδατωθεί.

ladylike

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα