Αδυνάτισμα: 3 μυστικά για να χάσετε κιλά χωρίς αυστηρές δίαιτες

Αυτά τα 3 μυστικά θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά χωρίς να κάνετε αυστηρές δίαιτες!


1 Μην κάνετε αυστηρές δίαιτες

Ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνουμε, επομένως μπορείτε να υιοθετήσετε μερικές απλές καθημερινές αλλαγές για να επιφέρετε την ισορροπία στον οργανισμό σας και να μην πάρετε περιττά κιλά καθώς περνούν τα χρόνια. Καταναλώνοντας μικρότερα γεύματα ή κάνοντας λίγο διάδρομο μπορείτε να διατηρήσετε το φυσιολογικό σας βάρος. Μην κάνετε ωστόσο υπερβολές καθώς δεν θα πρέπει να περιορίσετε δραματικά τις θερμίδες που προσλαμβάνετε μέσα στην ημέρα. Στην περίπτωση που προσλαμβάνετε λιγότερες από 1200 θερμίδες την ημέρα το σώμα σας θα αντιδράσει επιβραδύνοντας το μεταβολισμό. Ο οργανισμός σας αντιλαμβάνεται ότι εξαιτίας αυτής της στέρησης θερμίδων πρέπει να κάνει οικονομία ενέργειας και αυτό το πετυχαίνει μέσω της μείωσης του μεταβολικού ρυθμού. Επομένως αν θέλετε να χάσετε κιλά ξεκινήστε μειώνοντας τις θερμίδες αλλά έχοντας κατά νου ότι πρέπει να κυμαίνονται γύρω στις 1800 την ημέρα ώστε να μην επιβραδύνετε το μεταβολισμό σας.

2 Μην ξεχνάτε την πρωτεΐνη

Οι δίαιτες που είναι υψηλές σε πρωτεΐνη (κρέας, όσπρια, ψάρι) μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το βασικό μεταβολικό σας ρυθμό που ουσιαστικά είναι οι θερμίδες που καίτε μέσα στην ημέρα μόνο όταν κάθεστε. Ο χρόνος είναι το «κλειδί» καθώς οι περισσότεροι καταναλώνουν τις πρωτεΐνες το βράδυ και τότε υπάρχει ο κίνδυνος να αποθηκευτούν σε λίπος αφού το σώμα σας δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει. Για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει να μοιράσετε μέσα στην ημέρα τις πρωτεΐνες που λαμβάνετε. Ξεκινήστε, για παράδειγμα, τη μέρα σας τρώγοντας αυγά με γαλοπούλα, τόνο με σαλάτα για μεσημέρι, τυρί με φρυγανιά για σνακ και άπαχο κρέας κοτόπουλου για βράδυ.

3 Προσέχετε τα Σαββατοκύριακα!

Η προσπάθεια να χάσουμε τα περιττά κιλά αποδίδει καλύτερα από Δευτέρα έως Παρασκευή απόγευμα, επειδή τα Σαββατοκύριακα οι περισσότεροι επιδίδονται σε διατροφικές παρασπονδίες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν Βρετανοί ερευνητές. Όπως προέκυψε από αυτή, το 73% όσων προσπαθούν να χάσουν κιλά το ρίχνουν στο φαγητό και το ποτό κάθε Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να καταναλώνουν κατά μέσο όρο έως και 10.000 επιπλέον θερμίδες. Τι μπορείτε να κάνετε για να μην πέσετε στην παγίδα; Προτιμήστε τις εξόδους για σινεμά ή θέατρο και όχι για φαγητό. Αν αποφασίσετε να πάτε για φαγητό φάτε μια χορταστική σαλάτα από το σπίτι σας ώστε να μην παρασυρθείτε και φάτε πολύ στο εστιατόριο ή την ταβέρνα που πρόκειται να πάτε.

Μόδα, Χειμώνας 2016 - 2017: Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα κοσμήματα


Το μυστικό

Κάντε βάρη 2 φορές την εβδομάδα! Οι μυς από τη φύση τους «καίνε» περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το λίπος. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε περισσότερους μυς και λιγότερο λίπος στο σώμα σας, τότε θα «καίτε» ημερησίως περισσότερες θερμίδες.

omorfamystika

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα