Τα 7 είδη γυναικείου στήθους και το σωστό σουτιέν

Κανένα γυναικείο στήθος δεν είναι ομοιόμορφα φτιαγμένο αλλά το ήξερες ότι ειδικοί επιστήμονες έχουν αναγνωρίσει 7 διαφορετικά είδη;

Αυτό σημαίνει ότι κάθε είδος προσαρμόζεται καλύτερα και σε διαφορετικό στυλ σουτιέν.

Για να μην αναρωτιέσαι σε ποιο είδος στήθους ανήκεις και -επομένως- τι σουτιέν πρέπει να αγοράζεις, στα έχουμε συγκεντρώσει όλα, νοικοκυρεμένα.

1) Ανατολή - Δύση

Το στήθος σου ξεφεύγει από τα όρια του κορμού σου, τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά, αφήνοντας ένα κενό στο κέντρο. Το σουτιέν που χρειάζεσαι είναι αυτό που το κόψιμό του προσομοιάζει σε εκείνο ενός T shirt.

 

2) Χωρισμένες αδελφές

Περίπου όπως και το "Ανατολή - Δύση", αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος. Προτίμησε σουτιέν που θα σου φέρνει πιο κοντά το στήθος και θα στο καλύπτει επαρκώς.

 

3) Κουδούνι της μπάλας

Το στήθος σου είναι ελαφρώς πιο αδύνατο στην κορυφή, ενώ καταλήγει στρογγυλό και με ιδιαίτερα εμφανή θηλή. Το ιδανικό σουτιέν σε αυτή την περίπτωση είναι εκείνο που θα στο καλύπτει εξολοκλήρου, παρέχοντας καλή στήριξη και ενδεχομένως ανόρθωση, καθώς λόγω μεγέθους υπάρχει πιθανότητα να έχει μια πτωτική τάση το στήθος σου.

 

4) Υδρόγειες σφαίρες

Σφαιρικό στήθος και εξίσου γεμάτο τόσο στην κορυφή όσο και στο τελείωμα. Αυτό το είδος στήθους δεν χρειάζεται ιδιαίτερο "φτιάξιμο", οπότε μπορείς να φοράς σουτιέν χωρίς μπανέλες και μεγάλη επιφάνεια κάλυψης.

 

5) Αδύνατα μικρά

Πολύ πιθανό να ξεπερνά σε διάμετρο το στήθος σου ακόμα και ένα φλιτζάνι του καφέ (εντάξει, του διπλού). Προτίμησε σουτιέν που καλύπτει όλη την επιφάνεια του μαστού σου, ευθυγραμμίζοντας και ανορθώνοντάς το.

 

6) Ετεροθαλείς αδελφές

Το στήθος σου δεν έχει το ίδιο μέγεθος και στους δύο μαστούς και είναι ασύμμετρο σε σχήμα.  Σε περίπτωση που η διαφορά είναι αισθητή στο μάτι, επένδυσε σε σουτιέν που έχουν αφαιρούμενα επιθέματα ενίσχυσης, ώστε να το αφαιρείς από την πλευρά με το μεγαλύτερο μαστό.

 

7) Ας είναι αυτό το "κανονικό" της ιστορίας

Το σχήμα του μαστού μοιάζει με δάκρυ, με μια ελαφριά κύρτωση στο τελείωμα. Εδώ υπάρχει η ευτυχία ότι το στήθος αυτό βολεύεται με οποιοδήποτε σουτιέν, οπότε μπορείς να ψωνίσεις κατά βούληση, ανάλογα με το τι σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα και όμορφα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα