Οι τρεις τροφές για κοιλιακούς φέτες

Οι τελευταίες διατροφικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι κάποιες τροφές μειώνουν τη φλεγμονή και αποκαθιστούν την  χλωρίδα και τα καλά βακτήρια στο έντερο μειώνοντας το ενοχλητικό φούσκωμα.

Συνήθως για το φούσκωμα ενοχοποιούνται οι υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούνται από μακριές αλυσίδες μορίων ζάχαρης, δε μπορούν να αφομοιωθούν και παραμένουν στο έντερο. Αυτοί οι τύποι των υδατανθράκων είναι γνωστοί ως μη απορροφήσιμοι υδατάνθρακες. Επιπλέον, στο παχύ έντερο δημιουργούνται και αναπτύσσονται περισσότερα από 500 διαφορετικά είδη βακτηρίων τα οποία διασπούν τους υδατάνθρακες και κατά τη διαδικασία αυτή, παράγουν αέριο, που προκαλεί φούσκωμα. Γενικά καλό είναι να επιλέγεις τροφές με απορροφήσιμους υδατάνθρακες χωρίς πολλά σάκχαρα που οδηγούν σε αύξηση του φουσκώματος και των αερίων  όπως η φρουκτόζη (ζάχαρη φρούτων) και η λακτόζη (σάκχαρο του γάλακτος).  Απέφευγε λαχανικά που περιέχουν ραφινόζη, ένα σύνθετο σάκχαρο, όπως μπρόκολο, κουνούπιδι, λαχανάκια Βρυξελλών, όσπρια που περιέχουν σταχυόζη, δύσπεπτη μορφή ζάχαρης, όπως τα φασόλια.

Οι απλοί υδατάνθρακες επίσης μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή, φούσκωμα και να αυξήσουν το κοιλιακό λίπος. Για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, διατηρώντας παράλληλα το πεπτικό σου σύστημα υγιές, καλό είναι να εντάξεις στη διατροφή σου αυτές τις 3 τροφές που λειτουργούν κατευναστικά στο στομάχι σου, σε ξεφουσκώνουν και σου χαρίζουν κοιλιά σανίδα.

Ποιές είναι οι 3 τροφές;  Δείτε εδώ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα