Αυτό είναι το ιδανικό σώμα μιας γυναίκας σύμφωνα με την επιστήμη

Η ομορφιά είναι στα μάτια του θεατή. Ωστόσο, η κοινωνία μας έχει δημιουργήσει τα δικά της πρότυπα για το «ιδανικό» κορμί: ψηλόλιγνο, χωρίς καθόλου λίπος. Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Τεξας έρχεται να αλλάξει αυτά τα δεδομένα.

Το μοντέλο και ηθοποιός από τη Βρετανία, Κέλι Μπρουκ, έχει το ιδανικό κορμί. Και αυτό προκύπτει από επιστημονική μελέτη, η οποία μετρά τις ιδανικές αναλογίες του γυναικείου σώματος, ανατρέποντας μύθους και στερεότυπα.Η μελέτη βασίζεται στην παραδοχή ότι όλα τα μέρη του σώματος είναι τακτοποιημένα αναλογικά.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Γκντανσκ στην Πολωνία διαπίστωσαν ότι οι «ιδανικές» γυναίκες έχουν μέση ένα τρίτο μικρότερη από τους γοφούς τους και τρία τέταρτα του μπούστου τους. Εν τω μεταξύ, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας έχουν επίσης επιβεβαιώσει την τέλεια αναλογία μέσης – γλουτών της Μπρουκ, η οποία είναι 0,7.

Η 34χρονη Κέλι Μπρουκ, έχει ύψος 1.68 και οι αναλογίες της είναι 90-60-86 που είναι αρκετά διαφορετικό από τα λεπτά σώματα που συχνά θεωρούνται ως τέλεια και προτιμούνται για την πασαρέλα και τις διαφημίσεις.

usay

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα