Το χιουμοριστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Το χιουμοριστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο που δείχνει σκηνές από παλιές ελληνικές ταινίες η Φίνος Φιλμ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε μέσα από το Instagram της εταιρείας παραγωγής αποτελεί ένα ποτ πουρί με σκηνές από τις ταινίες: «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Τζένη Τζένη», «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη», «Λόλα», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Οι Κληρονόμοι», «Είκοσι Γυναίκες και Εγώ», «Η Δίκη των Δικαστών», «Το Δόλωμα», «Το Λεβεντόπαιδο», «Το Ξύλο Βγήκε απ΄τον Παράδεισο», «Η Ρένα είναι Οφσάιντ», «Δεσποινίς Διευθυντής» και «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια».

 Στη Φίνος Φιλμ στη λεζάντα της δημοσίευσής της επισημαίνει: «Η ελληνική γλώσσα έχει συνδεθεί με την παγκόσμια σκέψη σε όλα τα είδη λόγου, της τέχνης, του θεάτρου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και μάλιστα με μοναδική διανοητική ένταση. Δεν αιχμαλωτίζεται και δεν πειθαρχείται. Είναι ευέλικτη και διαθέτει τόσο λεπτές αποχρώσεις νοημάτων που την κάνουν απλά.. μοναδική! Σήμερα γιορτάζουμε την ελληνική μας γλώσσα με ξεκαρδιστικές σκηνές από ταινίες.

 H 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Ο εορτασμός της επιδιώκει να αναδείξει τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, όπως αυτός αποδεικνύεται από την ιστορικότητα και τη διαχρονικότητα της».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα