Παγιδευμένοι: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια. Tα ευρήματα στο εγκληματολογικό σοκάρουν

Παγιδευμένοι: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια. Tα ευρήματα στο εγκληματολογικό σοκάρουν

Η αστυνομία βρήκε το πτώμα του Άκη. Δημήτρης, Σταύρος και Ανδρέας ξεκινούν τις έρευνες για να ανακαλύψουν τον δολοφόνο του χωρίς να υποψιάζονται βέβαια ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο από το πολύ στενό τους περιβάλλον.

Όλοι έχουν μαζευτεί στο σπίτι της Ειρήνης για να γιορτάσουν την επιστροφή των τριών φίλων στα καθήκοντά τους αφού κατάφεραν να αποδείξουν στον επιθεωρητή ότι οι κατηγορίες του Αλέκου, δεν ευσταθούν.

Ο Δημήτρης και η Άννα είναι ανακουφισμένοι, όχι όμως και οι δικοί τους που δείχνουν να μην τους χωράει ο τόπος. Ο Νίκος μάλιστα βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο τραυματισμένος από την σφαίρα του Άκη και χωρίς ιατρική βοήθεια.

Η Λίνα είναι χάλια. “Φοβάμαι πολύ. Δεν μπορώ να υποκρίνομαι ότι δε συμβαίνει τίποτα” λέει στο Θοδωρή ο οποίος της εξηγεί ότι πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία της προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το μυστικό τους.

Σύμφωνα με τον Τηλεθεατή, κάποια στιγμή φτάνει στο σπίτι και ο Γεράσιμος. Η Ειρήνη, τον ρωτά με αγωνία πως είναι ο Άκης και εκείνος την διαβεβαιώνει ότι ζει. Το ίδιο λέει και στον Θοδωρή. Ο Νίκος από την άλλη έχει αρχίσει να ανεβάζει πυρετό και η Χρύσα ανησυχεί, αφού αν τον πάνε στο νοσοκομείο θα πρέπει να εξηγήσει ποιος τον πυροβόλησε.

Η Άννα αντιλαμβάνεται ότι οι δικοί της έχουν παράξενη συμπεριφορά αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Το επόμενο πρωί η Χρύσα βρίσκει τον Νίκο σε ακόμη πιο άσχημη κατάσταση. Η πληγή του αιμορραγεί και εκείνος δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή ο Πάνος Βερβερίδης πηγαίνει τον Αλέκο, στο καινούργιο του γραφείο. “Θα δουλεύεις μόνο για εμένα πια” του λέει ζητώντας του να μην αφήσει σε ησυχία τον Δημήτρη, την Άννα, τον Σταύρο και τον Ανδρέα. Ο Δημήτρης πηγαίνει στο πατρικό της Άννας και αποκαλύπτει στην οικογένεια της ότι ο Άκης βρέθηκε νεκρός σε μία χωματερή.

Η Ειρήνη αρχίζει να κλαίει με λυγμούς όπως και η Λίνα. Η Άννα δεν μπορεί να κατανοήσει την αντίδραση τους. Την ίδια στιγμή το μαθαίνει και ο Θοδωρής από τις ειδήσεις και ζητά εξηγήσεις από τον παππού του επειδή του είπε ψέματα.

Ο Αλέκος πάλι έχει ήδη αναλάβει δράση. Πηγαίνει στο σπίτι του Άκη και ζητά από τη μητέρα του να του αναθέσει την υπόθεση με την υπόσχεση ότι θα στείλει στη φυλακή τον άνθρωπο που σκότωσε τον γιο της. Από τα εργαστήρια της αστυνομίας ενημερώνουν τον Δημήτρη και τον Αντρέα ότι βρέθηκε πυρίτιδα στο χέρι του Άκη.

Στο σημείο όμως που ανακαλύφθηκε το πτώμα του δεν υπήρχε κάποιο όπλο ούτε ο ίδιος ήταν χτυπημένος από σφαίρα. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως έχει πεθάνει από ασφυξία ενώ το αίμα που βρέθηκε πάνω του ανήκει και σε άλλο άτομο. Μία δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους δύο φίλους και συνεργάτες.

Επιστρέφοντας στο γραφείο ο Αλέκος τους περιμένει μαζί με τη μητέρα του Άκη για να τους παραδώσω την λίστα των υπόπτων στην οποία υπάρχουν μέσα τα ονόματα του Θοδωρή, της Λίνας, της Δανάης και της Νεφέλης, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί τη μητέρα του προκειμένου να τον βρουν.

Την ίδια στιγμή ο Γεράσιμος εξηγεί στην Ειρήνη, τον Θοδωρή, την Λίνα και την Δανάη πως όταν μετέφερε τον Άκη στην χωματερή ήταν ήδη νεκρός αλλά δεν τους το είπε για να μην πανικοβληθούν.

Τους διαβεβαιώνει όμως ότι επειδή το πτώμα βρέθηκε σε άλλο σημείο από αυτό που έγινε το έγκλημα θα είναι δύσκολο να τους εντοπίσουν.  Στη συνέχεια όλοι μαζί καταστρέφουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Ένας παλιός φίλος και πελάτης της Άννας, αναζητά τη βοήθεια της.

Της εξηγεί ότι όταν επέστρεψε στο σπίτι του μετά από επαγγελματικό ταξίδι βρήκε παντού αίματα ενώ η γυναίκα του και η κόρη του είναι εξαφανισμένες. Μία ακόμη περίεργη υπόθεση αναζητά απαντήσεις και εκείνη αναλαμβάνει δράση.

 
Την ίδια υπόθεση από την πλευρά της εισαγγελίας αναλαμβάνει και η Αγγελική. Παρά τη φιλική σχέση οι δύο γυναίκες δεν αργούν να κοντραριστούν. Παράλληλα ο Θοδωρής, η Λίνα και η Δανάη δίνουν κατάθεση στον Δημήτρη. Από την παρέα όμως λείπει η Νεφέλη η οποία όπως του εξηγούν είναι εξαφανισμένη.

Στο μεταξύ φτάνουν κι άλλα στοιχεία από τα εργαστήρια. Το αίμα που βρέθηκε στα ρούχα του Άκη ανήκε σε άντρα ενώ οι τρίχες σε γυναίκα γεγονός που δηλώνει ότι στη σκηνή του εγκλήματος εκτός από το θύμα υπήρχαν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα.
Ο Νίκος λιποθυμάει και η Ειρήνη τρομοκρατημένη τηλεφωνεί στον Γεράσιμο. Εκείνος ζητά από την Μελίνα που είναι πρώην νοσοκόμα να πάει μαζί του για να περιποιηθεί το τραύμα του. Λίγο αργότερα η Χρύσα πηγαίνει στο φαρμακείο για να του πάρει φάρμακα χωρίς να γνωρίζει ότι η Άννα την παρακολουθεί.

Τί ακριβώς όμως συνέβη το μοιραίο εκείνο απόγευμα; Καθώς ο Θοδωρής σημάδευε με το όπλο του τον Άκη η Λίνα του επιτέθηκε και τον χτύπησε. Έτσι εκείνος βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει και να πάρει το όπλο από τον Θοδωρή με το οποίο στη συνέχεια, πυροβόλησε το Νίκο.

Καθώς προσπαθούσε να φύγει η Ειρήνη που δεν ήθελε να μείνει ατιμώρητος είδε ξαφνικά μπροστά της ένα φτυάρι και χωρίς δεύτερη σκέψη, τον χτύπησε με αυτό στο κεφάλι. Στόχος της βέβαια ήταν να τον ακινητοποιήσει και όχι να τον σκοτώσει.

.daddy-cool

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα