Γιώργος Λιάγκας: Θα διαγράψουμε τη λέξη χοντρός; Εμείς δώσαμε αρνητική χροιά στη λέξη

Γιώργος Λιάγκας: Θα διαγράψουμε τη λέξη χοντρός; Εμείς δώσαμε αρνητική χροιά στη λέξη

Με την απόφαση που πήρε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις», ασχολήθηκαν εκτενώς και στο Πρωινό. Κατά τη διάρκεια της έντονης κουβέντας που είχαν οι συνεργάτες της εκπομπής, ο Γιώργος Λιάγκας πήρε πολύ συγκεκριμένη θέση.

«Δηλαδή, θα διαγράψουμε τη λέξη χοντρός; Για να καταλάβω τώρα εγώ, για να μην τρελαθώ. Όταν θέλουμε να πούμε ότι ένας άνθρωπος έχει πάρα πολλά κιλά, πώς θα το λέμε; Εμείς δώσαμε στη λέξη χοντρός αρνητική χροιά. Η πρόθεση κάνει τη λέξη», είπε ο Γιώργος Λιάγκας αρχικά.

«Η πολιτική ορθότητα κάνει μεγαλύτερο bullying από το ίδιο το bullying. Υπάρχει κίνδυνος μήπως η λογική του πολιτικά ορθού γίνει χειρότερη από το ίδιο το bullying και πάμε σε έναν νέο φασισμό που είναι χειρότερος από τον ίδιο τον ρατσισμό που όλοι καταγγέλλουμε. Όταν μου λένε στην τηλεόραση ότι αφαιρούμε από τα τραγούδια τη λέξη χοντρός, αισθάνομαι περισσότερο ότι μπορεί να είναι κάτι κακό και ενοχικό να είμαι χοντρός. Το να μην προσβάλλω έναν άνθρωπο είναι θέμα ευγένειας, όχι πολιτικά ορθού», τόνισε ο Γιώργος Λιάγκας.

Πηγή: zappit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα