Φιλιππίδης: «Προσπάθησαν να με εξευτελίσουν, αλλά δικαιώθηκα»

Φιλιππίδης: «Προσπάθησαν να με εξευτελίσουν, αλλά δικαιώθηκα»

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, η δεύτερη καταγγέλλουσα εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση της δικαιοσύνης.

Στην επιστολή της, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου μεταξύ άλλων, η καταγγέλλουσα περιγράφει τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τους συνηγόρους του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Μέσα στη δικαστική αίθουσα έφεραν προσωπική μου φωτογραφία όταν ήμουν 9 μηνών έγκυος και φαινόταν η κοιλία μου γυμνή για αν υποστηρίξουν ότι είμαι ελαφρών ηθών, με χλεύαζαν όταν με έπιανε κρίση πανικού, έλεγαν ότι ‘θεατρινίζω’ μέχρι και αφίσα θεατρικής παράστασης έδειξαν όπου φορούσα τα ρούχα του ρόλου για αν δείξουν ότι δήθεν δεν είμαι άξια σεβασμού;

Ότι ντύνομαι προκλητικά; Ότι αφού εμφανιζόμουν έτσι άξιζα να βιασθώ; Αλήθεια τι ήθελαν να αποδείξουν αναρωτιέμαι ακόμα! Υποστήριξαν ότι είμαι όμορφη κοπέλα, αλλά όχι τόσο όμορφη για να με βιάσουν! Έλεγαν ότι το κίνητρο της καταγγελίας, ήταν η δημοσιότητα και η επαγγελματική μου αποκατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Φιλιππίδης: Ολόκληρη η επιστολή της δεύτερης καταγγέλλουσας

«Με αυτήν την επιστολή, σπάω για λίγο τη σιωπή μου και το κάνω, μετά την πρωτόδικη και ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την απόπειρα βιασμού μου το 2010 στο θέατρο Μουσούρη.

Είμαι η ‘δεύτερη καταγγέλλουσα στην υπόθεση Φιλιππίδη’ όπως με αναφέρουν όλοι τόσο καιρό και έτσι θέλω να παραμείνω διότι ο σκοπός μου δεν ήταν ποτέ να γίνω γνωστή μέσα από αυτή την υπόθεση κι ας κατηγορήθηκα, στην αρχή τουλάχιστον, ότι αυτή ήταν η σκοπιμότητα της καταγγελίας μου.

Ότι δηλαδή ήμουν ένα ανέντιμο και ανήθικο άτομο που κατηγόρησα εν γνώσει μου ψευδώς έναν άνθρωπο για να αποκτήσω δημοσιότητα. Στην συνέχεια και στο τέλος αυτής της δίκης κατηγορήθηκα ως ‘εθελόντρια’ σε ένα κακόβουλο σκοτεινό οργανωμένο σχέδιο κάποιων με σκοπό να ‘εξοντώσουμε’, να ‘εξαφανίσουμε’ τον κ. Φιλιππίδη.

Τόσο ασυνείδητη και αδίστακτη με παρουσίαζαν επί μήνες, οι συνήγοροι του κ. Φιλιππίδη μέσα στη δικαστική αίθουσα αλλά και σε όλα τα μέσα που μιλούσα για εμένα άνθρωποι που δεν με γνώριζαν καν.

Όμως, ευτυχώς αυτοί που είχαν την ευθύνη και το δικαίωμα να κρίνουν έκριναν ορθά και δεν παρασύρθηκαν από ψεύδη και συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου, από τις επιθέσεις και τις προσβολές κατά της τιμής και της υπόληψής μου και στηρίχθηκαν μόνο σε αποδείξεις, μαρτυρίες, γεγονότα. Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη και συγκινημένη από την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Δεν είμαι ούτε ‘ενθουσιασμένη’ ούτε ζητωκραυγάζω επειδή ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε οχτώ χρόνια κάθειρξης και που ίσως να πάει φυλακή. Η απόφαση αυτή, δεν κλείνει τις πληγές μου, θα συνεχίσω τη ζωή μου, όπως και πριν το καταγγείλω. Όμως, τώρα θα είμαι ήσυχη με τη συνείδησή μου, ότι μίλησα και ότι βοήθησα, ώστε κανένα άλλο θύμα να μην υπάρξει από αυτόν τον άνθρωπο.

Όσο παράξενο και αν σας φανεί γι αυτόν τον άνθρωπο δεν θέλω να σας πω τίποτα. Ό,τι και να πω γι΄αυτόν τον άνθρωπο το είπα ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή τον έκρινε και μίλησε γι’ αυτόν. Το μόνο που θέλω τώρα είναι να να γαληνέψω, να ξεχάσω και να επιστρέψω στην φυσιολογική ρουτίνα της οικογένειάς μου. Αποδόθηκε δικαιοσύνη, νιώθω ότι δικαιώθηκα και ηρέμησε η ψυχή μου.

Γιατί δεν σας κρύβω ότι εδώ και ένα χρόνο που διήρκησε αυτή η δίκη, πολλές φορές σκέφτηκα ότι κακώς το κατήγγειλα, κακώς έμπλεξα σε αυτή την κόλαση, λύγισα, είπα δεν αντέχω άλλο, είπα θέλω πίσω τη ζωή μου χωρίς δικαστήρια.

Επί πέντε ημέρες κατέθετα απαντώντας σε λεπτομερείς ερωτήσεις του δικαστηρίου και της υπεράσπισης. Μιας υπεράσπισης που σκοπό είχε να με εξευτελίσει, να με μειώσει ως γυναίκα και ως καλλιτέχνη, να με εξαντλήσει και να με αποδυναμώσει. Έγιναν πολλά εντός της δικαστικής αίθουσας, που δυστυχώς δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Ευτυχώς, όμως, έλαμψαν στα μάτια των δικαστών και των ενόρκων.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα έφεραν προσωπική μου φωτογραφία όταν ήμουν 9 μηνών έγκυος και φαινόταν η κοιλία μου γυμνή για να υποστηρίξουν ότι είμαι ελαφρών ηθών, με χλεύαζαν όταν με έπιανε κρίση πανικού, έλεγαν ότι ‘θεατρινίζω’ μέχρι και αφίσα θεατρικής παράστασης έδειξαν όπου φορούσα τα ρούχα του ρόλου για αν δείξουν ότι δήθεν δεν είμαι άξια σεβασμού; Ότι ντύνομαι προκλητικά;

Ότι αφού εμφανιζόμουν έτσι άξιζα να βιασθώ; Αλήθεια τι ήθελαν να αποδείξουν αναρωτιέμαι ακόμα! Υποστήριξαν ότι είμαι όμορφη κοπέλα, αλλά όχι τόσο όμορφη για να με βιάσουν! Έλεγαν ότι το κίνητρο της καταγγελίας, ήταν η δημοσιότητα και η επαγγελματική μου αποκατάσταση! Ευτυχώς δεν ήμουν μόνη σε αυτή την μάχη, είχα κοντά μου τον σύζυγό μου, βράχο ακλόνητο δίπλα μου σε κάθε λεπτό της διαδικασίας.

Είχα τους φίλους μου και τους ευχαριστώ που ποτέ δεν με αμφισβήτησαν, ποτέ δεν με εγκατέλειψαν. Απέκτησα και δύο νέες φίλες, τις άλλες καταγγέλλουσες που μαζί ανεβήκαμε τον Γολγοθά της ακροαματικής διαδικασίας που πάλευαν να αντέξουν και αυτές. Η υπόθεση αυτή ένωσε με κάποιο τρόπο τις ζωές μας για πάντα.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους δικηγόρους μου, Ζαχαρία Σαλούστρο και Νίκη Ρουσσή και είμαι περήφανη που οι δικοί μου δικηγόροι, στάθηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Προσπαθώ να σκεφτώ τι θέλω να πω σε ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί και φοβούνται να μιλήσουν.

Θα τους πω να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη, να συμβουλευθούν δικηγόρο και να επιλέξουν έναν ψυχολόγο να τους στηρίξει γιατί είναι απαραίτητο σε αυτό που πρόκειται να περάσουν. Το πιο σημαντικό είναι να μάθουν πως ο νόμος από το 2021 άλλαξε.

Τα θύματα πια αντιμετωπίζονται διαφορετικά και έχουν υποστήριξη στην προδικασία και στην ακροαματική διαδικασία. Οι νόμοι αλλάζουν, ο κόσμος σιγά σιγά αλλάζει, ας προσπαθήσουμε όλοι να τον κάνουμε καλύτερο».

Πηγή: thestandard

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα